Două semafoare noi în Vişani şi Agronomie

joi, 11 mai 2023, 01:50
1 MIN
 Două semafoare noi în Vişani şi Agronomie

Primăria şi-a autorizat lucrări de semaforizare în două zone. În primul rând, este vorba despre zona Bucium, respectiv la intersecţia străzilor Vişan şi Fermei. 

„Înainte de începerea lucrărilor, se va proceda la predarea amplasamentului, la care vor fi convocaţi proiectantul de specialitate, deţinătorii de utilităţi din zona afectată şi reprezentantul administraţiei locale. Nu va fi afectată circulaţia auto şi pietonală (în timpul lucrărilor), iar amplasamentul afectat ca urmare a lucrărilor va fi refăcut la paramentrii iniţiali”, se arată în autorizaţia 282/2023 eliberată de Primărie.

Zona Vişan este într-o continuă dezvoltare, în special pe partea rezidenţială. O altă decizie a Primăriei, pentru care de asemenea există o autorizaţie emisă recent, constă în semaforizarea trecerii de pietoni de pe Aleea Mihail Sadoveanu, în zona campusul studenţesc Agronomie. Totodată, municipalitatea pregăteşte şi montarea unei instalaţii pentru iluminat nocturn la terenurile de tenis de la baza sportivă Ciric, fiind eliberat, deocamdată, un certificat de urbanism în acest sens.

Pe lista certificatelor figurează şi mai multe acte emise în favoarea Delgaz prin intermediul cărora municipalitatea pune la dispoziţie (cu titlu gratuit) terenuri publice pentru ca operatorul să efectueze modernizări de reţele şi echipamente. Alte două certificate de urbanism vizează intenţia Primăriei de a construi o creşă (şos. Voineşti nr. 26) şi realizarea de reparaţii capitale ale împrejmuirii de la Liceul „Dimitrie Cantemir”, unitate de învăţământ recent renovată.

 

 

Comentarii