Dragnea se zbate să iasă din pușcărie. Avocații săi au făcut primul pas folosindu-se de CCR

vineri, 11 octombrie 2019, 11:36
1 MIN
 Dragnea se zbate să iasă din pușcărie. Avocații săi au făcut primul pas folosindu-se de CCR

Unul dintre avocatii care intra in procesul Angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, Adrian Toni Neacsu (foto stanga) urmeaza sa depuna saptamana viitoare o contestatie in anulare in acest caz.

Este vorba de dosarul in care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu.

Toni Neacsu este aparatorul Olgutei Sefu, fost director executiv adjunct la Protectia Copilului Teleorman, care a fost condamnata la o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 3 ani, pentru fals intelectual.

Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac, iar unul dintre motivele pentru care poate fi depusa este cel potrivit caruia "instanta nu a fost compusa potrivit legii."

Avocatul a explicat pentru Ziare.com ca motivele contestatiei in anulare sunt legate de modul in care au fost trase la sorti completurile de 5 judecatori.

"Deciziile Colegiului de Conducere a Inaltei Curti trebuiau publicate in Monitorul Oficial, deoarece sunt acte normative, ele au fost doar postate pe pagina de Internet a instantei," explica Toni Neacsu.

El face trimitere la motivarea data publicitatii de Curtea de Apel Bucuresti, care a anulat din acest motiv, pe 2 octombrie, o hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii si doua hotarari ale Colegiului de Conducere a Inaltei Curti, care vizau organizarea tragerilor la sorti ale completurilor de 5 judecatori.

Mai multe, pe ziare.com

Comentarii