Dragoste de mamă: i-a donat un rinichi fiului de 9 ani. Copilul făcea dializă din aprilie

miercuri, 23 ianuarie 2019, 02:57
1 MIN
 Dragoste de mamă: i-a donat un rinichi fiului de 9 ani. Copilul făcea dializă din aprilie

La Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ a fost efectuat ieri primul transplant renal din acest an, fiind vorba despre o intervenţie de la donator viu, programată de mai mult timp pentru a fi efectuată.

O mamă a donat un rinichi fiului său în vârstă de nouă ani, care a fost diagnosticat cu glomerulonefrită cronică, afecţiune care constă în inflamarea şi afectarea sistemului de filtrare a rinichilor. Din luna aprilie a anului trecut copilul a început şi şedinţele de dializă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“. Intervenţia a avut loc în cursul zilei de marţi, în momentul de faţă ambii pacienţi aflându-se în perioada de recuperare post transplant.

În anul 2018, la unitatea medicală ieşeană au fost realizate 32 de transplanturi de rinichi, reprezentanţii „Parhon“ spunând că a fost „o performanţă şi un efort susţinut al întregii echipe“.

Tot anul trecut a fost efectuat şi primul transplant de la copil la copil, fiind vorba despre un copil de cinci ani care a primit un rinichi de la un alt copil, victimă a unui accident de maşină, în urma căruia a fost declarat în moarte cerebrală. De asemenea, copilul în vârstă de cinci ani a fost şi cel mai tânăr pacient căruia i s-a făcut transplant la Iaşi.

Comentarii