După ce s-au certat bine, consilierii judeţeni au adoptat la foc automat 66 de hotărâri

CJ a amânat preluarea unor active de la Ministerul Tineretului.

miercuri, 25 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 După ce s-au certat bine, consilierii judeţeni au adoptat la foc automat 66 de hotărâri

Chiar şi în lipsa de pe ordinea de zi a proiectului preluării Casei de Cultură a Studenţilor de la Ministerul Tineretului şi Sportului, plenul CJ a „răsunat” ieri de replici tăioase pe acest subiect. În vreme ce preşedintele Maricel Popa a susţinut din nou că acest demers trebuie realizat întrucât clădirea necesită investiţii, liberalii au replicat că activităţile actuale din CCS vor avea de suferit, mai ales că planul conducerii CJ este ca imobilul să devină o „bază” pentru concertele Filarmonicii. Totuşi, în proiectul de hotărâre scos de pe ordinea de zi se preciza că destinaţia actuală va fi păstrată.

Prezent în sală, şeful Casei Studenţilor, Bogdan Crucianu, a confirmat că „sunt necesare investiţii”, mai ales că „la minister nu sunt fonduri”. „Dacă CJ sau Primăria Iaşi doresc să preia CCS, este foarte bine, dar trebuie să ne asigurăm că nu se schimbă destinaţia actuală. Trebuie o consultare prealabilă cu ligile studenţeşti”, a spus Crucianu. În sală au fost prezenţi lideri ai organizaţiilor studenţeşti. Liderii consilierilor PSD au încercat să stea de vorbă cu ei înainte de şedinţă, dar discuţiile s-au purtat în cabinetul şefului CJ după încheierea reuniunii.

Un alt proiect de preluare de patrimoniu propus de executivul CJ, de data asta, rămas pe ordinea de zi, nu a avut sorţi de izbândă în plen. Este vorba despre preluarea mai multor active de la acelaşi minister, în mare parte cabane simple care au format vechea tabără Ciric. Dacă proiectul ar fi trecut, administraţia judeţului ar fi luat în proprietate doar vechile căsuţe, în condiţiile în care terenul este intabulat de către Primăria Iaşi. Municipalitatea ieşeană a solicitat, la rândul ei, şi cabanele, şi Casa de Cultură a Studenţilor de la Ministerul Tineretului şi Sportului. De altfel, liderul de grup al consilierilor PNL, Romeo Vatră, a pledat pentru preluarea vechilor construcţii din fosta tabără de la Ciric de către Primăria Iaşi, „care poate să facă investiţii acolo”.

În schimb, consilierul PSD Marius Ostaficiuc a susţinut că Primăria „s-a grăbit” cu intabularea, întrucât terenul ar fi în litigiu. Totuşi, el a propus ca proiectul să fie discutat în altă şedinţă, iar în final, în calitate de iniţiator, preşedintele Maricel Popa a supus la vot amânarea proiectului.

Reuniunea a mai consemnat un motiv de ceartă, care a vizat activitatea lui Tudor Jijie la şefia Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Şeful CJ a susţinut că fostul director executiv a luat „cu japca” 57.000 de euro. Banii ar reprezenta deconturi pe mai mulţi ani pe maşina personală a lui Tudor Jijie, pusă la dispoziţia Euroregiunii printr-un contract de comodat. Acesta a respins acuzaţiile prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook.

Deşi numărul de proiecte a fost consistent, peste 65, şedinţa CJ a durat mai puţin de două ore. De remarcat că au fost prezenţi toţi aleşii – cu excepţia consilierului PMP Alin Aivănoaei, de a cărui demisie CJ a luat act chiar în debutul reuniunii de ieri. 

Comentarii