După trei ani de la realizarea proiectului, ANL şi-a adus aminte de blocurile din Grădinari

joi, 15 octombrie 2020, 01:56
2 MIN
 După trei ani de la realizarea proiectului, ANL şi-a adus aminte de blocurile din Grădinari

Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL) reia construcţia de locuinţe în municipiul Iaşi, după mai mulţi ani în care astfel de proiecte au lipsit. În acest sens, ANL a lansat licitaţia pentru un proiect realizat încă din anul 2017 şi anunţat de mai multe ori în ultimii trei ani. Este vorba despre construirea de noi blocuri în complexul Grădinari, de pe Bld. Chimiei: vor fi amenajate 32 de apartamente în 2 blocuri cu 3 etaje. Valoarea contractului se ridică la 7,4 milioane lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune oferte până cel târziu în ziua 9 noiembrie.

 Locuinţele vor fi disponibile pentru închiriere în cazul tinerilor specialişti din sănătate. „Se autorizează construirea unui bloc de locuinţe colective, format din 2 tronsoane, cu un număr total de 32 de apartamente şi 33 locuri de parcare, apartamente împărţite astfel: 2 apartamente cu o cameră, 22 apartamente cu 2 camere şi 8 apartamente cu 3 camere”, se arată în autorizaţia 747/2018 eliberată de Primăria Iaşi pentru proiectul ANL. Municipiul Iaşi nu este singurul beneficiar din ţară în urma „resuscitării” finanţărilor pentru construirea de blocuri prin intermediul ANL. În acest an, ANL a mai lansat licitaţii similare în Mediaş (20 mil. lei), Târgu Mureş (10,9 mil. lei), Moineşti (5,3 mil. lei), Topoloveni (9 mil. lei), Curtea de Argeş (2,4 mil. lei), Chitila (7,3 mil. lei) sau Giurgiu (10 mil. lei), precum şi în mai multe comune din diverse zone ale ţării.

În judeţul Iaşi, ANL mai are în desfăşurare proiecte în Târgu Frumos (4,7 mil. lei – 24 apartamente) şi Hârlău (8,7 mil. lei – 48 de apartamente). În ambele cazuri, au fost organizate licitaţii pentru desemnarea unui constructor. În primul oraş menţionat, ofertele sunt în curs de evaluare, în condiţiile în care la licitaţie s-au înscris şapte participanţi: Conest, Construcţii Unu, Inside Construction, Pavi-lux, Katar Conneg, Simion Tehnoconstruct şi asocierea Consulting Expert – ABC Con Internaţional. La Hârlău, ANL a atribuit, în august 2020, contractul de lucrări către Elitconstruct SRL. În municipiul Iaşi, ANL mai are în plan construirea de locuinţe în zone precum Smârdan şi Fântânilor, apartamente care vor putea fi contractate prin credit ipotecar.

Comentarii