După viituri vin și banii. Se asfaltează 13 km de drum local în comuna Cristești

marți, 20 iunie 2023, 01:50
1 MIN
 După viituri vin și banii. Se asfaltează 13 km de drum local în comuna Cristești

Eky-Sam și-a adjudecat contractul de modernizare a mai multor drumuri de interes local din comuna Cristești. Licitația a pornit astă-toamnă de la 27 de milioane de lei, iar contractul a fost semnat pentru 25 de milioane după evaluarea celor 5 oferte depuse.

Practic, 20 de segmente de drum urmează să fie modernizate prin asfaltare, după ce Compania Națională de Investiții le-a inclus în subprogramul „Lucrari în primă urgență” din cauză că au fost afectate de viiturile din cursul anului 2019. Cele 20 de segmente de drum (de exploatare, sătesc și comunal) din satele Cristești și Homița au o lungime totală de 13,2 km.

„Rețeaua rutieră actuală a comunei se prezintă parțial asfaltată, dar cea mai mare parte este la nivel de drum parțial pietruit colmatat cu pământ și cuprinde o serie de podețe improprii desfășurării traficului auto și/sau circulației pietonale, stare care influențează negativ viața și activitatea locuitorilor”, se arată în Caietul de sarcini.

Documentul adaugă că „adoptarea unei soluții tehnice de pietruire ar perpetua problemele actuale, eficiența economică și socială pe termen lung a unor astfel de investiții fiind minimă”. Durata contractului va fi de 50 de luni: două luni pentru proiectare, 12 luni execuția și 36 de luni perioada de garanție. 

Comentarii