Elicopterul a intervenit la un accident cu 11 victime. Un microbuz s-a izbit de o autoutilitară

sâmbătă, 08 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Elicopterul a intervenit la un accident cu 11 victime. Un microbuz s-a izbit de o autoutilitară

11 persoane au ajuns ieri la spital în urma unei ciocniri violente între o autoutilitară şi un microbuz, pe raza comunei Mirosloveşti. Din primele cercetări ale poliţiştilor se pare că microbuzul, cu şofer şi pasageri din Republica Moldova, ar fi pătruns pe contrasens şi a lovit o autoutilitară cu numere de înmatriculare de Suceava. Mai “şifonată” în urma coliziunii a ieşit autoutilitara, care era plină cu pasageri din Paşcani. “Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe raza localităţii Soci, din comuna Mirosloveşti. Pasagerii din cele două autovehicule au ieşit singuri din cele două maşini. Cei doi şoferi au fost testaţi cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negative”, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

La faţa locului s-au deplasat un elicopter SMURD, o maşină pentru victime multiple aparţinând SMURD şi mai multe ambulanţe, pentru a se ocupa de cele zece persoane aflate în microbuz şi de şoferul autoturismului. Medicii au decis ca toate victimele, între care cinci din Republica Moldova, să fie transportate la spital, acestea fiind direcţionate, în urma observaţiilor făcute la locul accidentului, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, la Neurochirurgie, la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar din Iaşi şi la Spitalul Municipal din Paşcani.

Astfel, la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi au fost aduşi o femeie de 42 de ani, cu un traumatism cranio-cerebral cu pierdere a cunoştinţei, un traumatism toraco-abdominal şi o fractură de gambă, precum şi un bărbat de 20 de ani, unul dintre şoferi, cu un traumatism toraco-abdominal, o fractură de stern şi traumatisme la nivelul membrelor superioare şi inferioare. Tot la Spitalul „Sf. Spiridon“ a ajuns şi un bărbat de 23 de ani, cu traumtisme la nivelul feţei şi capului şi cu o fractură de piramidă nazală. La Spitalul de Neurochirurgie au ajuns trei femei, de 19 şi 40 de ani, cu traumatisme la nivelul capului şi feţei, una dintre ele prezentând şi un traumatism de coloană dorsolombară. Un bărbat a fost dirijat la Neurochirurgie, având un traumatism cranio-cerebral minor.

O victimă, celălalt şofer, în vârstă de 30 de ani, a fost dus la Spitalul Militar, cu o fractură la gamba stângă şi una la mâna dreaptă. Celelalte victime, trei bărbaţi de 20 şi 42 de ani, au fost duşi la Spitalul Municipal Paşcani, unul cu un traumatism cranio-cerebral, în plină criză epileptică, un altul cu un traumatism în partea inferioară a coloanei şi un altul cu un traumatism la cap, un traumatism toracic şi un traumatism la gamba stângă. Deşi victimele erau, în mare parte, stabile la preluare, cel mai probabil, acestea vor trebui să mai rămână în unităţile medicale pentru supraveghere. (Andreea ANTON, Andrei  DÎSCA)

Comentarii