Era să moară de la o gură de bere. A înghițit o albină care a înțepat-o în cerul gurii

luni, 27 august 2018, 01:59
1 MIN
 Era să moară de la o gură de bere. A înghițit o albină care a înțepat-o în cerul gurii

Femeia de 40 de ani, aflată în comuna Mironeasa, luase o gură dintr-o doză şi a înghiţit o albină, care a înţepat-o în gură. A făcut o alergie puternică cu umflătură, medicii introducându-i un tub prin care să respire.

O femeie în vârstă de 40 de ani din localitatea Mironeasa a suferit o reacţie alergică puternică după ce a fost înţepată de o albină în timp ce bea dintr-o doză plină cu bere. Imediat ce a încercat să ia o înghiţitură, albina a înţepat-o în cerul gurii. Din cauză că era alergică la înţepăturile de albine, i s-a făcut rău şi a avut nevoie de intervenţia urgentă a unui echipaj medical.

A fost direcţionat un elicopter SMURD, iar membrii echipajului i-au administrat tratamentul necesar şi au transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“. Aceştia au constatat că, în urma înţepăturii de albină, aceasta prezenta edem Quincke, o reacţie alergică care afectează tegumentele şi mucoasele, manifestându-se ca o umflătură de culoare deschisă care creează o senzaţie de arsură.

Edemul Quincke este diferit faţă de şocul anafilactic, edemul având o evoluţie mai lentă, însă necesitând ajutor medical cât mai prompt. Femeii i s-a administrat adrenalină, oxigen pe canulă (tub) şi hidrocortizon hemisuccinat, indicat în astfel de stări de şoc, edem lariginian, pulmonar, edem Quicke sau stări de insuficienţă respiratorie. Medicii au precizat că evoluţia femeii este bună, intervenindu-se în timp util.

Comentarii