Eroare a judecătorilor: Şase luni de puşcărie în plus pentru şeful de ocol silvic de la Hârlău

marți, 24 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Eroare a judecătorilor: Şase luni de puşcărie în plus pentru şeful de ocol silvic de la Hârlău

Judecătorii au greşit calculele, însă tot ei au revenit şi şi-au reparat eroarea.

Fostul şef al Ocolului Silvic din Hârlău, Ioan Amariei, aflat în prezent în penitenciar, a fost pe punctul de a primi 6 luni de închisoare în plus după ce judecătorii care l-au condamnat au greşit calculul atunci când i-au contopit pedepsele pentru fiecare faptă.

Amariei a primit o pedeapsă totală de 4 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare, însă, în sentinţa din data de 5 aprilie, transmisă Poliţiei, au scris, din greşeală, „4 ani 10 luni şi 10 zile de în­chisoare“.

La solicitarea lui Amariei, zilele trecute, magistraţii au revenit şi şi-au reparat eroarea. Ioan Amariei a fost reclamat la DNA că în perioada iunie-august 2014 a solicitat de la un om de afaceri trei uşi de garaj, precum şi neplata unei lucrări executate la casa sa. Totul în schimbul derulării unui contract încheiat de instituţia publică la care lucra.

Procurorii au precizat că, ulterior, Amariei i-ar fi cerut şi 10.000 de lei respectivului om de afaceri.

„În perioada septembrie 2014 – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus şi a determinat mai multe persoane, printre care şi pe inculpatul Cojocaru Constantin, să elibereze diferite cantităţi de material lemnos fără întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o valoare inferioară“, au precizat procurorii.

Printre beneficiarii materialului lemnos s-au numărat fostul primar din Hârlău, Constantin Cernescu, dar şi fostul şef al Poliţiei, Dumitru Simionescu.  Pe 11 august 2015, mai arată anchetatorii, Amariei şi Pavel Dulgheru nu au confiscat o cantitatea de material lemnos găsită asupra unei persoane care nu avea documente justificative.

„Acţionând în maniera de mai sus, inculpatul Amariei Ioan a provocat un prejudiciu de 15.228,73 lei Direcţiei Silvice Iaşi, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii materialului lemnos“, au mai precizat procurorii.

Comentarii