Exaltatul lui Mihăiţă

sâmbătă, 03 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Exaltatul lui Mihăiţă

După prezentarea raportului anti-Codruţa de către ministrul Tudorel, nu ştim dacă aţi fost pe fază, dar cam prin toată presa naţională a apărut un junior ieşean, studinte în Drept, şef de ligă dubioasă, care îl ataca pe ministru din toate poziţiile. 

Puţină lume ştie însă că acea ligă a respectivului este una de studenţi pierde-vară, de strânsură, mai mult de pe la agronomie, care în realitate nu reprezintă pe nimeni, liderul lor fiind un june exaltat cu puternice simpatii legionare. Dar nu asta ne interesează pe noi aicea, ci cu totul altceva. Ştiţi cine ar fi sponsorul acestui june, dar şi sprijinitor din urmbă? Nu, nu aţi ghicit: e premarele Mihăiţă, stimaţi telespectatori, carele cică a vrut la ultimele alegeri să-l pună şi conţilier. Staţi deci pe aproape, că revenim cu detalii şoc!

P.S.: Scurt pe doi, la final, despre ultima bombiţă politică de la Bucureşti. Cică la Bruxelles ar exista scenariul ca prezidentul Iohannis să devină, de anul viitor, noul şef al Comiţiei Evropeneşti, în locul polonezului Tusk. Hopa? Şi cine va fi candidat la noi la prezidenţiale? Apă, apă, apă… Foc, foc, foc: Codruţa a spus cineva, acolo în spate?

O felicitare cu schepsis, pentru testat vigilenţa!

O scurtă analiză sintactică, nu şi morfologică, pe astăzi, dacă ne permiteţi, cu scuzele de rigoare că e sâmbătă, e uichend, iar noi vă stresăm cu probleme şcolăreşti de clasa a VIII-a. dar, şi aşa vine simularea la Română lunea asta, aşa că… Aşadar, se dă propoziţia din felicitarea alăturată, semnată de sefa Operei ieşene, cu ocazia zilei de 1 Martie. Precizaţi care sunt principalele părţi de propoziţie şi sesizaţi eventualele greşeli (intenţionate, fără doar şi poate, că altfel nu credem că e posibil nici în ruptul capului, ci doar ca să ni se testeze vigilenţa)!

Aşadar, subliniem verbele: „urează“! Mod personal (indicativ), deci formează predicat. Boon… Cine „urează“? Opera…. urează; deci avem şi subiectul. Booon… Între „Opera…“ şi „urează“ se poate observa cu ochiul liber o virguliţă, adicătelea între subiect şi predicat. Hopaaa? Ei, vedeţi madam că tura asta ne-am prins de încercarea de a ne duce în ispită, şi de a nu ne izbăvi de Cel Rău?

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii