EXCLUSIV Captură record la Iași: 100 kg marihuana și unul dintre cei mai mari dealeri

joi, 14 noiembrie 2019, 13:23
2 MIN
 EXCLUSIV Captură record la Iași: 100 kg marihuana și unul dintre cei mai mari dealeri

Dealerul de droguri retinut se numește Maties Vlad Andrei (35 ani) și era unul dintre cei mai mari distribuitori de droguri din zona Moldovei, fiind filat de catre politisti de o buna perioada timp.

Astazi, procurorii DIICOT IASI au venit la Tribunalul Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc pe numele lui Maties Vlad Andrei, care locuiește in municipiul Roman județul Neamț. Ofiterii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalității Iasi au descins la locuinta acestuia in cursul serii de ieri.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare au fost ridicate peste 100 de kilograme de canabis. Traficantul era unul dintre cei mai abili infractori specializați în acest tip de infracțiuni din sfera crimei organizate,  foarte  puține persoane  cunoscând  despre activitatea acestuia. Acesta alimenta cu marijuana (canabis) mai multe județe din zona Moldovei, în principal dealerii din municipiul Iași.

Din actul de sesizare al procurorilor DIICOT rezultă că acesta, in vara anului 2019, ar fi creat  mai multe culturi indoor de canabis din care a obținut impresionanta cantitate de droguri, locația acestor culturi, precum și zona  de depozitare a drogurilor fiind pe raza  comunei  Icusesti județul Neamț,  departe de ochii oamenilor, dar mai ales ai autorităților. 

Drogurile au fost capturate de către ofițerii de la Crimă Organizată înainte ca traficantul să apuce să le tranzacționeze celorlalți dealeri de pe piata. In seara zilei de 13 noiembrie 2019, procurorii DIICOT l-au reținut pe acesta,  în momentul  de față fiind prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri.

Comentarii