Interogatoriu fierbinte

EXCLUSIV: Și-a băgat și și-a scos din vagin bila cu heroină de față cu anchetatorii

vineri, 15 iunie 2018, 02:03
4 MIN
 EXCLUSIV: Și-a băgat și și-a scos din vagin bila cu heroină de față cu anchetatorii

Ireal: o tânără de 18 ani a stat ore întregi cu o bilă de heroină în chiloţi, iar când procurorii i-au cerut să se dezbrace complet, tânăra a introdus drogurile în vagin. Ieşeanca a cedat în cele din urmă şi, după momentele stânjenitoare în care a fost protagonistă, a fost de acord să ofere stupefiantele procurorilor. Alături de iubitul ei, tânăra aducea heroină din cartierul bucureştean Ferentari şi o vindea, la Iaşi, cu cel puţin 100 de lei doza.

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Or­ganizată nu vor uita prea curând audierea unei tinere de 18 ani pe care o acuză de trafic de droguri. După ce i-au răscolit casa în care locuia cu iubitul, ieşeanca a fost dusă la sediul DIICOT şi, fără a se pierde cu firea, a refuzat să predea o cantitate de heroină pe care o ascunsese înainte de a fi înşfăcată de „mascaţi“. În cele din urmă, oamenii legii şi-au dat seama că tânăra ascunde stupefiantele în chiloţi şi i-au cerut acesteia să se dezbrace. Înainte de a-şi da jos şi chiloţii, tânăra a introdus în vagin bila de heroină, ce era înfăşurată în folie de aluminiu şi PVC. Gestul n-a trecut neobservat, iar poliţiştii judiciari i-au cerut să scoată drogurile şi să le predea. Fata a cedat.

Investigaţie sub acoperire

DIICOT Iaşi a început investigaţia în acest caz la începutul acestui an, la scurt timp după ce ofiţerii de la Biroul de Com­batere a Crimei Organizate au obţinut in­formaţii că Viorel Todică s-ar ocupa cu traficul de heroină – unul dintre cele mai puternice droguri de pe piaţa neagră, care creează rapid dependenţă. Mai mulţi investigatori sub acoperire au fost folosiţi începând cu luna ianuarie, aceştia reuşind să cumpere droguri şi să afle că Todică se alimenta cu heroină de la un dealer din cartierul bucureştean Fe­rentari. De acolo, ieşeanul cumpăra stupefiante de ordinul zecilor de grame, pe care, ulterior, le aducea la Iaşi şi le vindea, ob­ţinând sume importante de bani, au bănuit anchetatorii.

Heroina este şi unul dintre cele mai scumpe droguri de pe piaţă, dro­gul fiind comercializat în doze de 0,1 grame, denumite boosturi. Un boost costă 100 de lei, în timp ce un gram poate ajunge până la 250 de euro.

„Tranzacţiile de dro­guri de mare risc au loc de regulă în faţa sau în vecinătatea imobilului său de domiciliu şi numai după lăsarea întune­ricului“, au precizat surse judiciare, pentru „Ziarul de Iaşi“, referindu-se la Todică.

Aprovizionare de la Bucureşti

La finele lunii ianuarie, Viorel Todică a mers la Bucureşti, de unde a cumpărat 100 de grame de heroină. Iubita lui Todică, Ga­briela Canoră, a ascuns drogurile la domiciliul unui consumator de heroină, care era de acord să îşi pună locuinţa la dispoziţie pentru în schimbul unor doze. După câteva zile, Todică şi Canoră ar fi mers din nou la Bucureşti, de unde au cumpărat din nou heroină. Maşina în care se aflau cei doi a fost urmărită până la Bucureşti, unde au ajuns după un drum de aproximativ 6 ore. Pro­curorii i-au filat şi în drum spre Iaşi, aici luând decizia să îi prindă în flagrant. Pe lângă Todică şi Canoră, în maşină au fost identificaţi şi doi fraţi. Surprinzător, în maşină au fost descoperite cantităţi infime de droguri, fiind ridicată şi suma de 10.000 de lei pe care Todică şi Canoră o aveau asupra lor.

Bila cu heroină, în folie de aluminiu era, iniţial, în chiloţi

Cei doi au fost duşi la sediul BCCO, unde au fost audiaţi mai mult timp. Când i-au cerut să se dezbrace şi să predea haine pentru verificare, Canoră a refuzat.

„Ulte­rior, numita Canoră Claudia-Gabriela s-a dezbrăcat de haina de piele de culoare nea­gră prevăzută cu vestă de culoare gri din blană sintetică, cămaşa de culoare albastră şi alb, de blugii de culoare albastră, iar în momentul în care i s-a solicitat să se dezbarace şi de lenjeria intimă, aceas­ta a înşfăcat cu repeziciune din len­jeria intimă un obiect de formă ovoidală, constituit din folie de aluminiu pe care l-a introdus în vagin, refuzând să-l pună la dispoziţia organelor de poliţie judiciară. După acest moment, numita Canoră Claudiua-Gabriela a revenit asupra de­ciziei luate, şi personal, fără a fi obligată în vreun fel, a extras cu mâna din vagin obiectul mai sus descris, pe care l-a pus la dispoziţia organelor de poliţie judiciară“, au mai precizat sursele citate.

În bila respectivă se afla cantitatea de 2,14 grame de heroină. O cantitate asemănătoare a mai fost ridicată de oamenii legii de la Florin-Marius Ciobanu, un tânăr care se afla în maşină cu cei doi dealeri de heroină.

În februarie, Todică şi Canoră au fost arestaţi preventiv şi, ulterior, alături de Florin Marius Ciobanu au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri. Pe 6 iunie, Curtea de Apel Iaşi a decis ca Gabriela Canoră să fie eliberată din arest şi plasată în arest la domiciliu.

Contactat telefonic aseară, avocatul tinerei, Constantin Cristian Curcă, s-a referit doar la decizia de eliberare a tinerei: „O soluţie temeinică, ancorată ferm în realităţile zilelor ce le trăim şi în cele transpuse de legiuitor în sfera juridico-penală“!

Comentarii