EXCLUSIV Tânărul care a murit zdrobit la Sârca scăpa dacă venea acasă pe drumul mai scurt

joi, 12 august 2021, 01:49
2 MIN

Tragedie pentru părinţii tânărului mort în tragicul accident de la Sârca: este al doilea copil care le moare, în decurs de câţiva ani. Accidentul a avut loc în noaptea dintre marţi spre miercuri, într-o curbă periculoasă de la Sârca, pe fondul lipsei de experienţă la volan. Tânărul putea să păcălească moartea dacă alegea să se întoarcă acasă pe un drum mai scurt, dar mai rău.

Tânărul Daniel Popescu făcea parte dintr-o familie cu patru băieţi şi două fete, care locuiau în Bălţaţi. În urmă cu câţiva ani, unul dintre fraţi s-a sinucis prin spânzurare, iar în urmă cu două nopţi, a venit rândul lui Daniel să piară într-un accident cumplit, într-una dintre curbele de la Sârca.

Potrivit unor apropiaţi, Daniel se întorcea de la iubita lui, din satul Spinoasa, comuna Ierbiceni, în jurul orei 4 dimineaţa. El se afla la volanul unui autoturism Volkswagen Passat mai vechi şi îl conducea destul de des, chiar dacă nu avea permis de conducere.

Nu se ştie deocamdată dacă se afla sub influenţa alcoolului, probele de sânge urmând a fi analizate de către medicii legişti. După ce a plecat din localitatea Spinoasa, el a preferat să se întoarcă acasă pe drumul cel mai lung, prin Ierbiceni, apoi Podul Iloaiei, pe drumul european, pentru a ajunge la domiciliul din Bălţaţi.

Dacă ar fi ales varianta mai scurtă a drumului, el ar fi fost în viaţă, cel mai probabil, deoarece ar fi ajuns pe drumul european chiar în curba în care a avut loc accidentul. Numai ca varianta scurtă a drumului este mai rea, drumul nefiind asfaltat.

Tânărul, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului şi direcţia şi a lovit un gard din piatră, apoi a rupt un brad, şi un alt gard. Băiatul nu purta centură şi a fost aruncat din autoturism de forţa centrifugă. El a murit pe loc, cu capul zdrobit.

“La data de 11 august, în jurul orei 4, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la un accident rutier soldat cu victime omeneşti, care a avut loc pe raza satului Sârca. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că un tânăr din comuna Bălţaţi, în timp ce ar fi condus un auto pe DE 583, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu un gard din beton, decedând. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Şoferul se afla singur în auto", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii