Exclusivităţi de la domn rector: un PS la un alt PS la alt PS. Pa şi pusi!

miercuri, 21 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Exclusivităţi de la domn rector: un PS la un alt PS la alt PS. Pa şi pusi!

Stai şi te întrebi aşa, într-o doară, cum se face că şeful unei ditamai instituţiuni precum Universitatea „Cuza“ din Copou, în plin proces de admitere, adică cea mai plină perioadă din an, are atâta timp la dispoziţie încât pare că mai mult stă pe Facebook decât la muncă. Iacătă, de-un par egzamplu, o postare de duminică, în care ameninţă boborul cu dezvăluiri pentru luni, numai că luni revine şi spune că marţi, iar marţi ne linişteşte: las’ pe vineri.

Joaca asta puerilă e una, ridicolă atunci când eşti cine eşti. Dar iată că a doua zi, adică ieri, tot ne-a dat ceva pe Facebook: a pus o poză în roba de advocat, fără alte comentarii, dar aflându-se, din ce deducem, în beroul de rector.

Dar nu asta remarcam la postarea cu pricina, ci altceva: deşi nu a fost cu un mesaj pu­blic explicit, omul a primit peste 1.000 de like-uri în câteva ore, 90% trupa de lingăi, vă daţi seama, dar şi câteva zeci bune de comentarii, la care, fiţi atenţi aicea, domn rector cel atât de ocupat cu admiterea a răspuns sau like-uit, după cât de linhuşitoare era exprimarea, rând pe rând, toate reacţiile de la un cap la altul. Ei, să mai spuneţi acuma că nu e omul organizat acolo, încât trteaba merge singură, ca pe roate!

Curaj de edil zero barat

Pentru că tot voiam să v-o spunem încă de săptămâna trecută, când a fost lansată la apă noua variantă de regulament al parcărilor din oraş, am zis numai bine să v-o spunem acuma, scrisă stând în maşină că n-am găsit loc de parcare. Vă daţi seama, dragi şoferi, cât curaj edilitar la premarele nostru dacă, din varianta aproximativ ok a regulamentului făcut de fostul edil Nichita au fost tăiate taman două prevederi esenţiale: să-ţi parchezi maşina în curte, dacă ai aşa ceva, nu în faţa porţii, în drum, blocând strada, şi să plăteşti parcare oricum, taxă fixă, dacă nu ai curte. Practic, nicio decizie curajoasă, doar bălteală.

Ce înseamnă asta? Hm, ne cam miroase a gând de nouă candidatură, cu orice risc penal. AUR, oare?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii