Expoziţie a unui elev de 16 ani, în Copou. Lucrările, expuse timp de o lună

joi, 27 ianuarie 2022, 22:49
1 MIN
 Expoziţie a unui elev de 16 ani, în Copou. Lucrările, expuse timp de o lună

Expoziţia „Printre semne”, semnată de către tânărul Andrei Pennazio, elev la Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, a fost vernisată astăzi de la ora 17, la Galeria „Labirint” de la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Copou.

Lucrările semnate de tânărul de 16 ani vor fi expuse pe simezele Galeriilor de artă „La Gard” şi „Labirint" până pe data de 25 februarie.

„Cu multiple prezenţe pe simezele naţionale şi internaţionale, Andrei Pennazio s-a născut la 14 septembrie 2005 şi este elev al Colegiului de Artă. Premiat la concursuri de pictură din România şi din străinătate, Andrei a demonstrat că pictura nu este un capriciu, ci o adevărată trăire, afirmând: «Pictez de când mă ştiu»”, explică reprezentanţii Casei de Cultură.

Conf.dr. Cristian Ungureanu, prorector la Universitatea de Arte, afirmă despre lucrările liceanului ieşean faptul că „poate şi merită să fie receptate ca o expresie a sensului înalt al libertăţii de a contempla complexitatea şi frumuseţea existenţei, pe care tânărul artist italian şi român, în egală măsură, o proiectează în compoziţiile sale, cel mai adesea cvasi-abstracte, dar păstrătoare ale unui limbaj simbolic ingenuu şi complex”.

Comentarii