FC Politehnica: țara arde şi baba se piaptănă

sâmbătă, 28 decembrie 2019, 02:43
2 MIN
 FC Politehnica: țara arde şi baba se piaptănă

 

 

 Preşedintele Adrian Ambrosie, a lăsat echipa fără antrenor, fără jucători plătiţi, fără bani şi a plecat în vacanţă în SUA.Cum vicepreşedinţii clubului îl contrează, Ambrosie a aruncat găluşca fierbinte în mâna directorului de scouting, Anton Heleşteanu. Acesta merge pe nume de antrenori imposibile pentru Poli: Mircea Rednic, Cristiano Bergodi, Eugen Neagoe

Politehnica Iaşi rămâne în haos şi cu puţine zile înainte de finalul anului. La ora actuală, Poli nu are nici antrenor şi niciun buget minim pentru reluarea activităţii, de la începutul lunii viitoare.

În ultimele zile, principala preocupare a fost numirea unui nou antrenor, după ce fostul şef al băncii tehnice, Mihai Teja, a renunţat la funcţie. Teja a plecat de la Iaşi după ce preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a dorit revenirea a fostului tehnician, compromisul Flavius Stoican, iar foşti elevi ai celui care a dus cel mai bogat club din Liga a II-a, Petrolul Ploieşti, pe locul VIII erau bucuroşi că în Copou va reapărea atmosfera de dolce far niente din sezonul trecut. Speriat de puternicele ecouri negative apărute după intrigile pro-Stoican, Ambrosie s-a repliat rapid şi a încercat să aducă rapid un antrenor, pentru calmarea spiritelor. Niciun tehnician nu a răspuns, însă,pozitiv deoarece, în ciuda prezentării unui tablou romanţat de către preşedinte, informaţiile legate de starea dezastruoasă a clubului s-au propagat în fotbalul românesc.

În disperare de cauză, pentru a nu fi singurul gropar al fotbalului ieşean, Ambrosie a încercat să paseze responsabilitatea actuală clubului spre alte persoane. Cum vicepreşedinţii Mircea Ursu şi Cristi Stărică l-au contrat des pe preşedinte, găluşca fierbinte a fost aruncată spre Anton Heleşteanu. Acesta a fost lăsat să se ocupe de o problemă esenţială, pentru ca preşedintele să plece în vacanţă în SUA. Astfel, un director de scouting a ajuns să se ocupe de numirea unui antrenor, lucru rar în fotbalul din România, Şi nu numai: conform declaraţiilor date în spaţiul public, Heleşteanu a mers pe nume consacrate, deloc tentate să-şi rişte imaginea pentru a prelua un club în haos: Mircea Rednic, Cristiano Bergodi şi Eugen Neagoe. Cu niciunul nu au fost însă purtate, conform apropiaţilor acestora, discuţii concrete. Tatonări mai apropiate au fost cu Vasile Miriuţă, care a pus însă pe primul loc FC Hermannstadt, cu care s-ar putea să semneze azi. O variantă de avarie la care se lucrează este preluarea frâielor clubului de vicepreşedintele Ursu şi cuplul de antrenori Vasile Simionaş – Adrian Kerezsy.

Drept urmare, Poli e acum în ceaţă totală. Fără antrenor, cu mulţi jucători şi angajaţi neplătiţi, fără niciun buget stabil pentru 2020. Dar cu preşedintele în concediu.

Comentarii