Festivalul International de șah -Suflet de român, care a avut loc la Iași, și-a desemnat câștigătorii

luni, 27 martie 2023, 09:07
3 MIN
 Festivalul International de șah -Suflet de român, care a avut loc la Iași, și-a desemnat câștigătorii

Asociația Împreună pentru Miroslava în parteneriat cu Federația Română de Șah, Iașah, Clubul Sportiv Micul Șahist din Iași, Asociația Sportivă Pionii Regelui din Românești și Arhiepiscopia Iașilor a organizat Festivalului International de șah -Suflet de român , ediția a V a în perioada 24-26 martie 2023 la Hotel Moldova în Iași. La Festival au participat 320 de jucători, maeștri internaționali și campioni naționali la juniori din România, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.
 

La Cupa Pencraft la care au jucat jucătorii cu elo<2400 câștigător a fost maestrul internațional Lucian Filip de la Csu Universitatea De Vest Timișoara, urmat de maestrul George Pavăl de la CS Sfinxul Iași și de Artiom Vedmediuc de la Acs Logic Delta Tulcea. Cupa adresată juniorilor până în 13 ani a fost câștigată de către Alexandra Ceruță și Dragoș Pădure ambii din Chișinău.La amatori campionii celor 4 concursuri sunt:la grupa 7 ani-Filip Paval,la  grupa 9 ani-Luca Mihai Sârbu,la grupa 11 ani-Mateo Otic și la grupa de 13 ani-Darius Bogliș

Trebuie remarcat că valoarea totală a premiilor a depășit 30000 mii lei, iar premiul cel mare a fost in valoare de 4 mii de lei! S-au mai acordat cupe, medalii, ceasuri și cărți de șah și peste 100 de drapele la premianți!

La Festivalului International de șah -Suflet de român ediția 2023 a fost prezent la Festivitatea de premiere și marele maestru Florin Gheorghiu, cel mai mare șahist român din toate timpurile! Începând din 1960, când a devenit campion naţional de seniori la numai 16 ani (primul dintre cele 9 titluri ale sale), numele lui Florin Gheorghiu a fost sinonim cu performanţa şahistă, pentru publicul din ţara noastră. Florin Gheorghiu a onorat prin rezultate de excepţie calda apreciere cu care a fost mereu înconjurat: campion mondial de juniori (1963), primul mare maestru român (1965), victorie legendară la Bobby Fischer (1966, la una dintre cele 14 olimpiade la care a participat), intrarea în top 10 mondial (1980).

Duminică 26 martie ora 16.30 la Hotel Moldova a avut loc conferința de presă la caremarele maestru Florin Gheorghiu a lansat și la Iași "Trilogia șahistă"  urmată sesiunea de autografe!

În cadrul evenimentului s-au organizat 3 miniconferinte pentru părinți și antrenori astfel vineri, 24 martie începând cu ora 18.30 pr. Nicodim Petre, consilier- Sectorul de misiune al  Arhiepiscopiei Iașilor despre Jocul de șah exercițiu pentru viață,  sâmbătă 25 martie  începând cu ora 11.00 prof. dr. Bogdan Soltuzu – Nutriționist -BioNutris și fizioterapeut Apostol Alin- Fiziotop  despre Nutriție și miscarea fizica în viața unui sportiv șahișt și tot sâmbătă 25 martie începând cu ora 17.30 Ovidiu Gavrilovici, conferențiar universitar doctor, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași,  președintele Asociației Psiterra și lect.univ.dr. Renato Gabriel Petrea despre Cum să fii părinte suprem pentru un copil sportiv șahist.

Organizatorii Festivalului International de șah -Suflet de român consideră ediția a V a -2023 o mare reușită și mulțumesc sponsorilor evenimentului: DELGAZ GRID, PENCRAFT, FINANCIAL TRADING ART, DEDALUS, UPRISERZ, PROMOTOP, FIZIOTOP, CHESS SHOP, ALIN MIHĂIȚĂ PHOTOGRAPHY și FILIONE!

Partener Media- Ziarul de Iași!

Comentarii