Finală pierdută într-o secundă

luni, 26 iulie 2021, 01:43
4 MIN
 Finală pierdută într-o secundă

Ana Maria Popescu a obţinut medalia olimpică de argint la spadă. Bucurii la canotaj, tenis şi înot.

 

*SCRIMĂ. Ana Maria Popescu a pierdut medalia olimpică de aur în proba finală la o singură tuşă, în timpul suplimentar, la scorul de 10-10. Ea a fost învinsă de spadasina chineză Sun Yiwen cu 10-11, cu „tuşă de aur” într-un asalt în care a avut iniţiativa. Finala a fost extrem de echilibrată, singura situaţie în care s-a înregistrat diferenţă de două tuşe, a fost la început, 2-0 pentru Ana. Chinezoaica a avut un final de releu mai bun şi a condus cu 10-9. Ana a egalat în ultima secundă dar a fost surprinsă în ultimul asalt. Până atunci, la Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Song Sera, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11. O comportare peste aşteptări a avut şi sabrerul Iulian Teodosiu care a a ajuns în optimi, după ce a trecut de al treilea favorit, italianul Luca Curatoli, scor 15-13. În această fază a întâlnit un alt italian, Enrico Berre, care a câştigat cu 15-12.

*CANOTAJ. Încă două echipaje româneşti s-au mai calificat în finalele principale ale concursului olimpic în urma semifinalelor de ieri. Echipajul de dublu vâsle feminin format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş a câştigat prima semifinală şi este principalul favorit al finalei, De asemenea, şi echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi-au câştigat seria semifinală. Au ratat, însă, calificarea echipajul de dublu rame masculin, Ioan Prundeanu/Marian Enache (locul V) şi echipajul feminin de 4 rame (Mădălina Hegheş, Roxana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Popescu, locul III). Finalele vor avea loc miercuri.

*TENIS: Rezultate remarcabile ale fetelor noastre în turul I: Monica Niculescu şi Raluca Olaru au eliminat cuplul favorit nr. 5, format din surorile taiwaneze Latisha şi Hao-Ching Chan, scor 7-5, 1-6, 10-6. La simplu, Mihaela Buzărnescu (168 WTA) a dispus cu 6-7, 7-5, 6-4 de americanca Alison Riske (36 WTA). Ea va juca în turul II cu Marketa Vondrousova (Cehia, 41 WTA). De remarcat că liderul mondial Ashleigh Barty, a fost eliminat de către spaniola Sara Sorribes (48 WTA).

*ÎNOT: David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, câştigând seria a doua cu 1:45,32, al patrulea timp din serii. De asemenea, Robert Glinţă s-a calificat în semifinale la 100 m spate, clasat al patrulea în serie. Celălalt înotător român la această probă, Danie, Martin a fost eliminat.

*GIMNASTICĂ: Larisa Iordache s-a calificat în finala olimpică la bârnă cu a patra notă din concurs (14.133), însă la finalul evoluţiei s-a accidentat la piciorul stâng, care era oricum bandajat în zona gleznei. Ea a efectuat un RMN, diagnosticul fiind entorsă metatarsiană la piciorul stâng. Larisa va avea o pauză de trei zile, după care s-ar putea să reia pregătirea pentru finala care va avea loc pe 3 august. Marian Drăgulescu şi Maria Holbură au ratat calificarea la sărituri, respectiv, individual compus.

*TENIS DE MASĂ: Ovidiu Ionescu s-a calificat în turul II la simplu, după ce l-a învins cu 4-1 pe australianul Yan Xi. În turul II, Ovidiu a fost învins cu acelaşi scor de brazilianul Gustavo Tsuboi, mai determinat în finalurile de set. Tot în turul II, Ovidiu, împreună cu Bernadette Szöcs, au fost învinşi de principalii favoriţi la dublu mixt, chinezii Liu Shiwen şi Xu Xin, scor 0-4.

*JUDO. O mare dezamăgire a venit din partea Andreei Chiţu 52 kg. Ca şi acum patru ani, Andreea a fost stopată din lupta pentru medalii de italianca Odette Giuffrida, în turul II pin ippon.

*TIR; Considerată ca una dintre favorite, Laura Ilie a ratat la o jumătate de punct, calificarea în finala de puşcă cu aer comprimat, 10 m. Sportiva din România a încheiat calificările cu 628 de puncte, în timp ce sportiva de pe locul 8 (primul calificativ(a avut 628,5 puncte.

*CICLISM. Eduard Grosu nu a reuşit să încheie, sâmbătă, cursa de ciclism pe şosea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cursa a revenit ecuadorianului Richard Carapaz, care a devenit al doilea sportiv campion olimpic din ţara sa, urmat de belgianul Wout Van Aert şi slovenul Tadej Pogacar

*BASCHET 3×3. Echipa României (Claudia Cuic, Gabriela Mărgineanu, Sonia Ursu-Kim) a pierdut primele patru partide în turneul la disciplina nou introdusă în programul olimpic; 10-21 cu China, 8-20 cu Japonia,14-22 cu Italia şi 11-22 cu SUA. În prima luptă a zilei, Andreea Chiţu a dispus prin ippon de sportiva vietnameză Thuy Nguyen Vie.

Sportivi români în întrecerile de astăzi: baschet 3×3 feminin, box (Cosmin Gîrleanu şi Maria Nichita), ciclism mountain bike (Vlad Dascălu), înot (semifinale, David Popovici, Robert Glinţă), judo (Alexandru Raicu, 73 kg), tenis de masă (Bernadette Szöcs), triatlon (Felix Duchampt)

Comentarii