Florian Coldea, fost numărul 2 în SRI, urmează să fie audiat în dosarul lui Kovesi

luni, 22 aprilie 2019, 17:27
1 MIN
 Florian Coldea, fost numărul 2 în SRI, urmează să fie audiat în dosarul lui Kovesi

Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urmează să fie audiat în luna mai de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa. Coldea s-a prezentat, luni, la sediul structurii pentru a-şi ridica citaţia aferentă.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Florian Coldea, urmează să fie audiat, în cursul lunii mai, de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în dosarul Laurei Codruţa Kovesi. De altfel, Coldea s-a prezentat, luni, la registratura Secţiei pentru a-şi ridica citaţia.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte. Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

 

Comentarii