FOTBAL – Centrul de Copii şi Juniori Iaşi, care a dat 0 (zero) jucători echipei mari, la un nou start

joi, 22 februarie 2024, 02:50
5 MIN
 FOTBAL – Centrul de Copii şi Juniori Iaşi, care a dat 0 (zero) jucători echipei mari, la un nou start

În această săptămână, echipele de la Centrul de Copii şi Juniori al Politehnica Iaşi reiau meciurile oficiale. 

În cele ce urmează, Ziarul de Iaşi vă prezintă cum s-au comportat primele cinci echipe juvenile ale Politehnicii Iaşi în sezonul de toamnă.

Şanse de calificare în primele opt din ţară în Cupa României la tineret!

În Liga de Tineret (jucători sub 18 ani), după turul fazei a doua a campionatului, Poli se situează pe locul III în play-out-ul Seriei Est, cu 15 puncte, la 6 puncte de Petrolul Ploieşti şi 13 de FC Argeş. Pe ultimele trei poziţii sunt FC Voluntari (12 puncte), Dinamo Bucureşti (10 p) şi LPS Iolanda Balaş Soter Buzău (4 p).

La acest nivel sunt două serii de câte 12 echipe, care, după sezonul regulat, joacă în play-off şi play-out.

În Cupa de Tineret, Politehnica are şanse de a se califica în sferturile de finală ale competiţiei. Formaţia antrenată de Bebe Manole este pe locul II în Grupa A – Est, cu 6 puncte din trei meciuri. Lider e Farul, cu 9 puncte, Concordia Chiajna e pe III, tot cu 6 puncte, Petrolul şi LPS Buzău au, fiecare, 3 puncte, iar Voluntari – zero.

În sferturi merg primele două clasate din cele patru grupe, în care se joacă câte un singur meci între două echipe.

Pe primul loc în play-out la U 17

În Liga Elitelor U17, după turul fazei a doua a campionatului, Poli e pe prima poziţie în play-out Est, cu 27 de puncte, şase mai multe decât Dinamo Bucureşti şi zece în faţa Sport Team Bucureşti. Urmează Petrolul Ploieşti, cu 11 puncte, FC Voluntari, cu 8 şi LPS Iolanda Balaş Soter Buzău, cu 7.

În Cupa Elitelor U17, după trei etape, formaţia antrenată de Cristi Meiu e pe locul III în Grupa A – Est, cu 6 puncte. Lider e Farul Constanţa, cu 9 puncte, iar pe II este Voluntari, cu 6 puncte. Chiajna şi Petrolul au, fiecare, 3 puncte, iar LPS Buzău – 0. În Cupă mai sunt de disputat două runde.

La această categorie de vârstă se joacă la fel ca la Liga de Tineret şi în campionat şi în Cupă.

Două echipe în play-off, în campionate cu mai multe echipe

La Liga Elitelor U16, unde au fost trei serii de 12 echipe, Politehnica este pe ultimul loc, cu 24 de puncte, în play-off-ul Seriei 1 după turul fazei a doua a campionatului. Formaţia antrenată de Mihai Drăgoi este depăşită de FC Bacău (35 puncte), Kids Tâmpa Braşov (35 p), Sepsi Sfântu Gheorghe (32 p), FC Botoşani (29 p) şi Miercurea Ciuc (29 p).

În Cupa U16, Poli e pe IV în Seria 1 – Grupa A, cu 4 puncte din trei meciuri, după Sepsi (7 puncte), Botoşani (6 p), Miercurea Ciuc (4) şi înaintea FC Bacău (4 p) şi

Oţelul Galaţi (0 p). La acest nivel sunt şase serii de câte şase echipe, primele două urmând să se califice mai departe.

La Liga Elitelor U15, care se desfăşoară după acelaşi sistem ca la sub 16 ani, Politehnica este, după turul fazei a doua a campionatului, pe locul III în play-off-ul Seriei I, cu 35 de puncte. În frunte se află Miercurea Ciuc (36 puncte) şi Steaua Bucureşti (35 p), iar în a doua jumătate a clasamentului sunt FC Botoşani (30 puncte), FC Bacău (28 p) şi Kids Tâmpa Braşov (22 p).

În Cupa U15, echipa antrenată de Ovidiu Burdiujan are şanse de a merge mai departe după ce s-a impus în primele trei etape. Iaşul e pe II, la egalitate de puncte cu liderul, Miercurea Ciuc, şi are un avans de şase puncte faţă de FC Bacău, Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC Botoşani. Lanternă e Oţelul, cu zero puncte.

Patru meciuri la Iaşi în acest sfârşit de săptămână

La primele patru categorii de vârstă de la juniori, campionatele se reiau pe 24 şi 25 februarie 2024, cu meciuri din Cupa României.

În Iaşi, sâmbătă au loc meciurile Poli – FC Bacău, de la ora 12, la Liga Elitelor U 16 şi de la ora 14 la Liga Elitelor U 15. Duminică au loc confruntările dintre Politehnica şi Petrolul Ploieşti, de la ora 10 la Liga Elitelor U17 şi de la ora 12 în Liga de Tineret.

La Liga Elitelor U14, unde joacă 60 de echipe împărţite în cinci serii, Politehnica se situează, după 13 etape, pe poziţia a IV-a în Seria 1, cu 25 de puncte. Formaţia antrenată de Adrian Kerezsy este depăşită de FC Bacău (33 de puncte), Miercurea Ciuc (31) şi LPS Suceava (30 de puncte). De la locul V în jos, clasamentul arată astfel: Sepsi Sfântu Gheorghe (24 de puncte), FC Botoşani (21 p), Juniorul Suceava (18 p), LPS Piatra Neamţ (16 p), Colţea Braşov (13 p), LPS Iaşi (12 p), Kids Tâmpa Braşov (9 p), Pajura Huşi (0 p). La acest nivel, campionatul se reia pe 16 martie.

Dezastru în ceea ce priveşte produsele promovate la echipa mare

În sezonul de toamnă, la echipa de seniori nu a jucat regulat vreun fotbalist produs la Centrul de Copii şi Juniori, fotbaliştii utilizaţi pentru a acoperi postul de jucător sub 21 de ani, Andrei Gheorghiţă, Ştefan Ştefanovici şi Antonio Dumitru fiind importaţi de la cluburi din ligile inferioare din Oradea, Vaslui şi Hunedoara. Situaţia se va păstra şi în acest an, când Luca Mihai, împrumutat până în vară de la CFR Cluj, e principala variantă de titularizare. Produsele locale, Diego Farcaş şi Alexandru Hrib, deşi s-au antrenat mai bine de un an sub comanda antrenorului de la seniori, Leo Grozavu, nu contează practic în Liga I, doar ultimul prinzând câteva minute în acest campionat, la fel ca Vlad Ilie, de la juniori C.

Acest tablou sumbru pentru activitatea juvenilă din Iaşi nu este o surpriză, fiind prezent şi în sezoane în care Poli a avut ca obiectiv doar menţinerea în Liga a II-a.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii