FOTBAL: Poli n-a fost în stare să bată o trupă de puşti! Gol primit de la un jucător de 16 ani

sâmbătă, 11 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL: Poli n-a fost în stare să bată o trupă de puşti! Gol primit de la un jucător de 16 ani

Viceliderul Ligii a II-a de fotbal, Politehnica Iaşi, a disputat vineri al doilea meci amical din Antalya (Turcia), unde se află în cantonament. După ce miercuri a trecut cu 3-1 (1-0) de FK Jedinstvo Ub (Serbia II), echipa ieşeană s-a confruntat ieri cu liderul primei ligi daneze, FC Nordsjaelland, care a avut un parcurs foarte bun în primele 17 runde ale sezonului regulat al unui campionat în care activează 12 cluburi. Echipa din Farum are 35 de puncte din 17 meciuri, trei mai multe decât Viborg şi opt în faţa FC Copenhaga.

FC Nordsjaelland a contat însă ieri pe jucători de rang doi, gruparea din Danemarca având în cursul dimineţii de ieri un alt test, cu Zoria Luhansk, formaţie care s-a clasat anul trecut pe locul IV în prima ligă ucraineană, poziţie pe care o ocupă şi acum. Ucrainenii au cedat în faţa titularilor echipei daneze cu 1-4 (1-1). În faţa Politehnicii, antrenorul Flemming Steen Pedersen a aliniat o formulă în care s-au regăsit nouă jucători de câmp titulari cu vârste între 16 şi 20 de ani şi şase rezerve care au între 15 şi 18 ani!

Rezultatul final al duelului dintre Poli şi echipa din Danemarca a fost 1-1 (0-0). Harrison a deschis scorul în minutul 69, cu un şut din careu, iar Sindre Walle Egeli a egalat în minutul 85, cu o încercare din careu, lateral dreapta, la colţul lung, după ce l-a driblat lejer pe Tincu. Autorul golului danezilor are 16 ani!

Antrenorul Politehnicii, Leo Grozavu, a contat pe: Jankov – Martac (’60 Kouadio), Plămadă (’70 Tincu), Katanec (’78 Telcean), Finica (’78 Ştefanovici) – Itu (’71 Fr. Cristea), Marchioni (’67 Vaşvari) – R. Ion (’78 Gău), Musi (’80 Ciaun), Hlistei (’60 Roman) – Vojtus (’60 Harrison).

Duminică, cel mai probabil de la ora 10:00, Iaşul se va confrunta cu un alt adversar cu ştaif, Dinamo Kiev. Gruparea din capitala Ucrainei ocupă locul III în clasamentul primei ligi, la cinci puncte de lider, Dnipro care are un meci mai puţin disputat. Dinamo este antrenată de Mircea Lucescu, privit de multă lume drept cel mai mare antrenor român din toate timpurile. Rămâne de văzut dacă ucrainenii vor conta pe jucătorii importanţi în duelul de mâine.

Politehnica va sta în Antalya până pe 16 februarie, săptămâna viitoare fiind prevăzut un alt amical, marţi, cu FC 08 Homburg, care joacă într-una din cele cinci serii ale eşalonului patru din Germania. Rămâne de văzut dacă va mai putea fi găsit un adversar pentru testul dorit de miercurea viitoare.

Comentarii