FOTBAL – Primul test în Turcia, primul succes. Un jucător va rata toate meciurile din Antalya

joi, 09 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Primul test în Turcia, primul succes. Un jucător va rata toate meciurile din Antalya

După cum v-am informat, Politehnica Iaşi a ajuns cu întârziere în Antalya (Turcia) la complexul de cinci stele IC Santai Hotels Family Resort din Belek, unde ocupanta locului II al Ligii a II-a de fotbal va sta până pe 16 februarie. Sosirea delegaţiei ieşene a avut loc marţi la prânz, în loc de luni seară. Cum noaptea de luni a fost petrecută într-un hotel din Istanbul, jucătorii nefiind astfel foarte obosiţi când au ajuns în Antalya, antrenorul Leo Grozavu nu a mai modificat programul echipei după ratarea pregătirii de marţi dimineaţă. 

Astfel, marţi după amiază s-a derulat primul antrenament al cantonamentului din această iarnă. Poli a avut şi miercuri dimineaţă o şedinţă de pregătire, iar la prânz a disputat primul meci amical din Turcia. Adversarul ales a fost unul accesibil, FK Jedinstvo Ub, grupare care se situează pe locul X în liga a doua a Serbiei, eşalon care conţine 16 cluburi.

Rezultatul final al disputei care a fost transmisă pe canalul de youtube al sârbilor a fost 3-1 (1-0).

Scorul a fost deschis de Vaşvari, în minutul 40, dintr-un penalty acordat după un fault comis de K. Boskovic asupra lui Itu. Sârbii au egalat prin Branko Riznik, în minutul 76, cu un şut de la circa 8 metri, poziţie centrală, după o pasă de pe dreapta. Finalul a aparţinut Politehnicii. Mogoş a punctat în minutul 81, din careu, de la zece metri, uşor lateral dreapta, după o pasă greşită a portarului echipei din Ub. Apoi, în minutul 86, a marcat Roman în minutul 86, după ce a scăpat singur, de la mijlocul terenului şi a şutat de la marginea careului mare.

Grozavu a început meciul în formula: Ailenei – Martac, Telcean, Tincu, Ciaun – Fr. Cristea, Vaşvari, Musi, Itu – Harrison, Vojtus. În repriza secundă a fost folosită următoarea distribuţie: Ailenei – Kouadio, Plămadă, Katanec, Finica – Hrib, Gău, Mogoş, Roman – Hlistei, R. Ion.

Prezenţi în cantonament, Jankov, Brînză, Marchioni, Fărcaş, Istratie, Lică şi Ştefanovici nu au intrat, ultimii doi având probleme medicale. Din cauza unei fracturi la un deget de la picior despre care v-am informat, problemă care l-a scos din circuit de mai mult timp, Lică nu va juca deloc în Turcia, unde urmează doar un program de recuperare. Stoperul nu a evoluat până acum în niciun meci amical al Politehnicii din această iarnă. În privinţa lui Ştefanovici, situaţia este mai puţin complicată. Fostul internaţional de juniori, care s-a lovit la umăr săptămâna trecută, va putea fi utilizat în partidele viitoare, el fiind doar menajat ieri. Reamintim, un alt jucător ieşean, Antonio Dumitru, nu a mai făcut deplasarea în Turcia din cauza faptului că s-a îmbolnăvit la finalul săptămânii trecute.

Următorul meci de verificare al Politehnicii în Antalya va avea loc mâine, în compania FC Nordsjaelland, formaţie clasată pe primul loc în eşalonul de elită al Danemarcei. Ieşenii vor mai juca în această săptămână şi cu Dinamo Kiev, duelul cu gruparea pregătită de Mircea Lucescu fiind programat duminică.

Comentarii