FOTBAL – Rundă cu scântei, duminică. Trei echipe aşteaptă la colţ, Politehnica e liniştită

joi, 09 martie 2023, 02:50
3 MIN
 FOTBAL – Rundă cu scântei, duminică. Trei echipe aşteaptă la colţ, Politehnica e liniştită

Ajunsă la final marţi seară, după meciul Gloria Buzău – Unirea Slobozia 3-1 (3-0), penultima etapă a Ligii a II-a de fotbal a adus câteva clarificări legate de lupta pentru calificarea în play-off.

Alături de CSA Steaua Bucureşti şi Politehnica Iaşi, care obţinuseră viza pentru prima grupă valorică după runda a XVII-a, şi Oţelul Galaţi se va lupta pentru primele şase poziţii. Celelalte trei locuri care duc în play-off vor fi ocupate după duelurile din ultima etapă a sezonului regulat, care se vor desfăşura duminică, de la ora 13:00.

La ora actuală, trei echipe sunt la mâna lor pentru a intra în lupta pentru promovare. Dacă înving în etapa a XIX-a, Unirea Dej (31 de puncte), Dinamo Bucureşti (30 de puncte) şi Gloria Buzău (30 de puncte) vor prinde play-off-ul. Asta chiar dacă Unirea Slobozia, care are tot 30 de puncte, e acum pe locul V, datorită golaverajului, înaintea dinamoviştilor şi buzoienilor.

Chiar dacă înving în ultima etapă acasă, pe FC Braşov, ialomiţenii vor termina pe VII dacă Dej, Dinamo şi Buzău nu se împiedică. Asta deoarece trupa lui Costel Enache este dezavantajată de un clasament al rezultatelor directe cu Buzău şi Dinamo. Unirea nu a luat niciun punct în partidele cu echipele amintite, Dinamo are trei, iar Buzău – şase.

Dintre cele trei echipe care stau la mâna lor, cea mai uşoară misiune par să aibă dinamoviştii, care vor juca acasă cu penultima clasată, Politehnica Timişoara, în faţa unui stadion plin.

Gloria Buzău nu pare foarte relaxată, chiar dacă se confruntă cu o altă echipă din subsol, Minaur Baia Mare, care e pe antepenulitmul loc. Cea mai grea partidă o are Unirea Dej, care joacă pe terenul unei grupări care a obţinut mai multe rezultate notabile, CSM Slatina.

De paşii greşiti ai lui Dej, Dinamo şi Buzău speră să profite alte trei cluburi, care mai au şanse matematice de a prinde play-off-ul. În afară de Unirea Slobozia, pe care am amintit-o, la pândă mai stau Concordia Chiajna (29 de puncte) şi FC Braşov (27 de puncte).

Dacă învinge în deplasare pe Metaloglobus Bucureşti şi două dintre Dej, Dinamo, Buzău sau Slobozia nu bat duminică, Chiajna prinde play-off. În cazul unei remize cu Metaloglobus, ilfovenii, care au pierdut cu Dinamo, dar au trecut de Buzău şi Slobozia, trebuie să spere ca rezultatele celelalte să ducă la un clasament care să-i avantajeze în lupta cu celelalte grupări cu 30 de puncte.

În cazul FC Braşov calculele sunt şi mai complicate. Există şanse să se ajungă la o egalitate de puncte în trei, în patru sau chiar în cinci! De precizat că braşovenii au remizat cu Buzău, au pierdut cu Dinamo şi au bătut Chiajna.

În ceea ce priveşte echipele de la locul X în jos (Miercurea Ciuc, Slatina, Dumbrăviţa, Viitorul Târgu Jiu, Şelimbăr, Metaloglobus, Progresul Spartac, Ripensia, Baia Mare, Poli Timişoara şi Unirea Constanţa), acestea sunt sigure că vor juca în play-out, indiferent de rezultatele ultimei etape. 

Comentarii