Fotbal sub cod roşu: meci oprit de viscol şi team-building în loc de antrenament. Calificare ratată dramatic la tineret

vineri, 07 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 Fotbal sub cod roşu: meci oprit de viscol şi team-building în loc de antrenament. Calificare ratată dramatic la tineret

Vremea nefavorabilă din ultimele zile a dat peste cap şi fotbalul ieşean. Singurul lucru care s-a derulat oarecum normal în ultima perioadă a fost meciul de miercuri, din Cupa de Tineret – semifinale grupe (practic, sferturile de finală ale competiţiei), dintre Politehnica şi Farul Constanţa. Disputa a avut loc pe terenul cu gazon sintetic din Copou şi a început cu întârziere faţă de programul anunţat. Gazdele au ratat calificarea, deşi au contat la partidă amintită pe cinci jucători care se antrenează cu echipa mare, Ştefan Ştefanovici, Denis Ciaun, Alexandru Hrib, Diego Fărcaş şi Ionuţ Olăeru, primii doi având chiar meciuri ca titulari în Liga a II-a, precum şi pe Rareş Niamţu, aflat şi el în anturajul formaţiei de seniori.

Niamţu a deschis scorul în minutul 28, iar oaspeţii au egalat în minutul 77. Deşi Fărcaş a fost eliminat în minutul 82, scorul final a rămas 1-1. La loviturile de departajare, pentru echipa antrenată de Adi Cotan au marcat Ştefanovici şi Ciaun, Hrib şi Niamţu au ratat, în timp ce Farul a transformat patru lovituri şi a obţinut viza pentru semifinale.

După disputa speranţelor, seniorii au încercat să joace, tot pe terenul sintetic din Copou, un meci amical cu Ştiinţa Miroslava, grupare care activează în play-out-ul Ligii a III-a de fotbal. Confruntarea a fost oprită însă, din cauza viscolului, în jurul minutului 67, moment în care scorul era 5-2 (2-1). Golurile fuseseră marcate de Fr. Cristea (’12, ‘23), Istratie (’49), Dumitru (’61, ’64) respectiv Danale (’39, din penalty) şi Nazare (’50).

Antrenorul gazdelor, Leo Grozavu a mizat pe portarii Brînză şi Ailenei, pe Martac, Lică, Tincu, Finica, Fr. Cristea, Telcean, Mogoş, Dumtru, Harrison, R. Ion, Istratie, pe Gău, care evoluează la Viitorul Darabani, precum şi pe câţiva fotbalişti aflaţi în probe. Dintre aceştia, doar Moldovan, un fundaş stânga născut în 2006, de la LPS Cluj, va continua să fie testat.

Majoritatea titularilor Politehnicii din jocul de vinerea trecută, din campionat, cu Gloria Buzău, adică Jankov, Kouadio, Plămadă, Katanec, Itu, Vaşvari, Roman, Musi, Vojtus şi Hlistei, plus Marchioni, nu au evoluat, ei făcând un antrenament în sală, în cursul dimineţii.

La Ştiinţa au jucat Ciofu, Iuraşcu, Mihăeş, Durell, Bordeianu, Bogles, Alima, Ntamack, Corobuţă, Danale, Deac, apoi Saizu, Nazare, Ungurenaşu, Lupu, V. Petrişor, D. Petrişor, Sonea, Grigoriu şi Costin.

Programul Politehnicii a fost dat peste cap şi ieri, când echipa nu a putut intra pe niciun teren de fotbal. Drept urmare, antrenorul Leo Grozavu, care nu a vrut să lucreze, aşa cum au făcut alţi tehnicieni ieşeni în trecut, pe un teren sintetic protejat de balon, a programat doar o analiză video a următorului adversar, Steaua Bucureşti. Reamintim, Poli va juca marţi, de la ora 19:00, în Ghencea, cu gruparea amintită, în etapa a III-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal. În loc de antrenamentul dorit, fotbaliştii ieşeni au mers la Ciric, la un team-building.

Programul grupării din Copou în zilele următoare va fi stabilit astăzi, în funcţie de condiţii. Ieri se discuta chiar şi despre posibilitatea ca Politehnica să facă deplasarea spre Bucureşti încă de sâmbătă, pentru a se antrena în zona capitalei până marţi. Asta deşi, iniţial, plecarea din Iaşi era prevăzută a avea loc luni, în jurul prânzului.

Cert este doar că Poli va reveni miercuri, la prânz, cu avionul, din Bucureşti, pentru a pregăti disputa cu Unirea Dej, de sâmbăta viitoare, din Copou. Partida cu Unirea, din etapa a IV-a a play-off-ului eşalonului secund, va începe la ora 14:15.

 

 

Comentarii