FOTO: Aula de la Agronomie refăcută de la şapă de beton. Se vor ţine spectacole cu 600 de oameni

vineri, 21 august 2020, 01:50
2 MIN
 FOTO: Aula de la Agronomie refăcută de la şapă de beton. Se vor ţine spectacole cu 600 de oameni

 „Ziarul de Iaşi” vă prezintă o serie de fotografii cu un moment ce nu se va mai repeta curând: Aula Magna „Haralamb Vasiliu” de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a fost adusă la şapă de beton şi tot mobilierul a fost scos din sală.

Practic, din impresionanta aulă au mai rămas doar pereţii goi, spaţiul urmând a fi refăcut integral într-un proiect mai amplu al USAMV care are ca scop refacerea integrală a corpului principal, unde se aflăşi componenta administrativă. În ceea ce priveşte aula, se are în vederea schimbarea integrală a mobilierului, a tuturor instalaţiilor electrice şi sanitare, va fi montată o unitate centrală pentru aer condiţionat pe acoperişul clădirii, pe partea din spate, şi se va realiza o consolidare a structurii de rezistenţă.

„Am mai refăcut aula în 2006, dar nu am umblat la structura de rezistenţă şi scaunele au fost păstrate cele vechi, dar capitonate. Acum vorbit de o intervenţie totală, face parte dintr-un proiect mai vechi în care vrem să prindem tot corpul principal al universităţii, unde au fost făcute consolidări pentru circa 30% din imobil. Finanţarea este aprobată, ne-am apucat de treabă, este vorba de fonduri proprii şi fonduri de la bugetul de stat”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi.

După finalizarea lucrărilor, aula va avea aproximativ 600 de locuri, dar o serie de intervenţii o vor transforma într-o posibilă destinaţie pentru spectacolele din capitala Moldovei: sunt lărgite, modernizate şi amenajate toate spaţiile adiacente ce vor fi folosite de cei care vor interpreta pe scenă, vor fi spaţii amenajate şi în zona garderobelor pentru componenta tehnică, inginerie de sunet, de lumini, dar sonorizarea va fi schimbată complet.

„Aula a fost mereu deschisă către comunitate, acum vrem să facem asta şi mai mult. Vrem să aducem şi spectacole pentru publicul larg, ne dorim să continuăm colaborările pe care le avem cu ISJ şi cu Primăria pe acest subiect. Universitatea este parte a comunităţii şi, în primul rând, deserveşte rolul ei şi comunitatea de care aparţine, în primul rând prin formarea specialiştilor care sunt formaţi în principal pentru zona Moldovei, migrarea la nivelul absolvenţilor noştri este una relativ modestă”, a completat prof.dr. Gerard Jităreanu. 

Comentarii