FOTO Dalas a devenit cea mai mare scenă artistică în aer liber din Iași

miercuri, 13 noiembrie 2019, 13:10
1 MIN

Cartierul Dalas, renumit pentru sărăcia în care trăiesc ieșenii de aici, a devenit un uriaș proiect artistic. Mai mulți artiști au pictat zidurile reci și murdare, transformând zona într-o pată de culoare în cadrul proiectului InZiDerabilii.

InZIDerabilii este un proiect de revitalizare urbană ce promovează toleranța și coeziunea socială inițiat de artistul HarceaPacea și Asociația Culturală Moldavia în parteneriat cu Asociația RomaJust, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Verrnisajul expoziţiei de picturi murale a avut loc pe 26 octombrie.  “Expoziţia” prezintă cel mai recent proiect al artistului stradal HarceaPacea: o serie de picture murale care abordează la nivel vizual problematica excluziunii sociale la care sunt expuși locuitorii cartierului Apărătorii Patriei, cunoscut popular ca Dallas. Conform descrierii oficiale a evenimentului, zidul din cartierul Apărătorii Patriei are o dublă valență: pe de o parte este un dig anti inundații, pe de altă parte este o barieră fizică și vizuală între cartier și restul orașului, clădit pe o linie subțire dintre sistematizare verticală și segregare socială. La pictarea zidului au contribuit și alți artisti: Robert RO, Kaps Crew, Grafo Dragoş, Mihaela Neli Paval Visual Art, Monica Ivan – Digital & Traditional Art, Bea Hopes, Goes, Snek, Rov și Kore.

Mai multe informații și imagini pe pagina de FB InZIDerabilii

Comentarii