FOTO: Funcţionarii Primăriei, CJ şi Prefecturii Iaşi nu prea sunt interesaţi de „Vinerea verde”

vineri, 09 aprilie 2021, 12:39
2 MIN
 FOTO: Funcţionarii Primăriei, CJ şi Prefecturii Iaşi nu prea sunt interesaţi de „Vinerea verde”

Parcările Primăriei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii Iaşi sunt la fel de aglomerate în "Vinerea verde" ca în orice altă zi a săptămânii de lucru.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat la jumătatea lunii trecute campania ”Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe. Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon, informează un comunicat al MMPS.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Initial oficialii primairiei Iasi nu au vrut sa adere la acest program. Vezi mai multe aici 

„Ne confruntăm cu o mobilitate poluantă şi aglomerată, motiv pentru care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor doreşte să instaureze în România ‘Vinerea Verde’, ca o iniţiativă voluntară prin care invităm toţi cetăţenii să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşină personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante poate chiar cu amprentă zero de carbon, mijloace de transport nepoluante însemnând trotinetă, mersul pe jos sau cele care sunt la îndemâna tuturor, mijloacele de transport în comun. Vinerea Verde este o invitaţie la un alt fel de comportament, o iniţiativă care încearcă să schimbe mentalităţi”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

 

Comentarii