FOTO: Panouri informative în stațiile de autobuz din Iași după ani de așteptare

duminică, 30 august 2020, 09:45
1 MIN
 FOTO: Panouri informative în stațiile de autobuz din Iași după ani de așteptare

În Iași au început să se modernizeze stațiile de autobuz. Cum se întâmplă de zeci de ani în marile orașe ale lumii, au apărut și la noi panouri cu informații complete pentru ca turiștii să nu mai bâjbâie și să nu mai fie nevoiți să ceară informații de zeci de ori pentru a înțelege cum pot ajunge într-un loc din municipiu.

În unele stații au fost montate hărți ale mijloacelor de transport pe care se arată locul în care te afli, punctele principale din oraș (clădiri simbol, sedii), liniile de tramvai și de autobuz ce le deservesc, precum și legende.

Peste 20 de panouri informative au fost montate în stațiile de transport public în ultimele luni. În unele dintre acestea există și afișare electronică a timpilor de urmărire pentru autobuze.

”Anul acesta, am reușit să demarăm unul dintre cele mai importante proiecte ale CTP Iași, acela privind dotarea stațiilor de transport cu panouri informative. Parcurgem, astfel, noi pași firești către atingerea standardelor europene în domeniul transportului public”, a declarat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Așa arată acum o stație de autobuz din Paris cu afișaj electronic simplu:

Hartă cu informații există la bază – model din care, cel mai probabil, s-au inspirat și autoritățile din Iași.

Comentarii