FOTO Podul din Tudor, în pericol mare de prăbuşire? Era similar celui din tragedia din Italia

miercuri, 23 decembrie 2020, 19:11
2 MIN
 FOTO Podul din Tudor, în pericol mare de prăbuşire? Era similar celui din tragedia din Italia

Asta a spus ieri primarul la finalul reabilitării. El nu a menţionat şi motivul pentru care nu a spus nimic până acum 

Primăria a repus în funcţiune calea de rulare pentru tramvaie din Tudor Vladimirescu, după ce au fost finalizate lucrările de modernizare. Tronsonul a fost inaugurat de primarul Mihai Chirica printr-o deplasare cu tramvaiul pe ruta Târgu Cucu – bld. Tudor Vladimirescu – rond Baza 3 şi retur.

Edilul-şef al Iaşului a vorbit ieri despre mai multe „piedici” majore şi a dezvăluit starea precară în care se afla podul Tudor Vladimirescu, obiectiv reabilitat prin intermediul proiectului. „Podul a fost un argument forte în a obţine finanţarea europeană. Podul T. Vladimirescu, acum pot să vorbesc, era într-un real pericol de prăbuşire: a fost construit exact după soluţia tehnică a podului care s-a prăbuşit în Italia şi care a dus la victime omeneşti. Imediat după prăbuşirea acelui pod, am făcut expertiza tehnică şi s-a demonstrat că suferea exact din condiţiile care au dus la prăbuşirea podului din Italia, motiv pentru care l-am introdus urgent într-un program de reabilitare şi consolidare. Ataşat acestui pod am venit şi cu liniile de tramvai”, a declarat primarul Chirica.
 El a adăugat că, înainte de începerea lucrărilor la pod cu fonduri UE, Primăria a realizat câteva intervenţii la structura de rezistenţă, după efectuarea expertizei, pentru a asigura o siguranţă în exploatare. Lucrările s-au desfăşurat în perioada martie – decembrie 2020 şi au fost executate de asocierea de firme Conest – Mari Vila.

De asemenea, în cursul primăverii viitoare, pe bulevardul Tudor Vladimirescu vor fi amenajate și piste de circulație protejată pentru biciclete.

 Aceeaşi asociere lucrează şi în cazul celorlalte patru tronsoane de cale de rulare din oraş, fondurile necesare fiind asigurate de Uniunea Europeană. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 25 milioane euro, în condiţiile în care din aceşti bani este finanţată şi achiziţia a şapte tramvaie noi
Pentru a asigura fluența circulației mijloacelor de transport public, conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la șoferi să nu folosească în mod abuziv banda dedicată și nici să nu oprească sau să staționeze pe prima bandă!


Traseul de tramvai cu numărul 8 și cele de autobuz cu numerele 42, 43, 43c, 46 și 47 deservesc o comunitate de aproximativ 12.000 de studenți, iar în fiecare oră peste 2.500 de călători folosesc aceste mijloace de transport public.

Sursa FOTO: pagina de Facebook Primăria Iași

 

Comentarii