FOTO&VIDEO: Mașină distrusă la Iași după ce oamenii străzii au dat foc containerelor

vineri, 16 august 2019, 16:00
2 MIN
 FOTO&VIDEO: Mașină distrusă la Iași după ce oamenii străzii au dat foc containerelor

O mașină parcată în zona Gării a fost distrusă după ce oamenii străzii au dat foc unor containtere de gunoi.

Nu este primul incident de acest fel.

Imaginile au fost surprinse de Andrei Butnărașu. Redăm postarea sa:

"Incendiu pe str Gării/Zugravi cauzat cel mai probabil de persoane fără adăpost, la fel ca și în cazurile precedente.

Pe 7 februarie am solicitat personal Salubris Iași instalarea de pubele care să le împiedice accesul la deșeuri, in speranta ca vom scapa de un focar de infecție și infracționalitate. Cei de la Salubris le-au montat, soarta acestora e vizibilă în imaginile de mai jos.

Principalele problemele cauzate de oamenii fără adăpost agresivi sunt următoarele:

– Distrug gresia și treptele din gangurile prin care trec pentru a ajunge la tomberon, târâind obiecte grele și colțuroase, ori cărucioare cu roți metalice direct pe trepte. Distrug țarcul din jurul tomberoanelor pentru a ajunge la gunoaie.

– Pe oriunde circulă lasă în urma lor o dâră de gunoaie (pungi de gunoi sparte și înșirate, cauciucuri, sârme, sticle, etc).

– Uneori dorm în gangurile de access sau în zona tomberoanelor lăsând în urma lor aceleași pungi cu gunoaie, saltele murdare ori cartoane plus sticle goale de băuturi alcoolice.

– Circulă în grupuri mari și sunt agresivi, mereu puși pe scandal sau furat. Deși e zonă centrală, femeile nu au curaj să ducă gunoiul după ce se întunecă. Seara târziu, după ce se îmbată, întră prin blocuri și bat pe la uși cerând bani pentru a duce gunoiul.

– Una dintre cele mai violente grupări ocupă un imobil de pe str. Fătu, chiar lângă Acaju. Surse neoficiale ar fi declarat că gruparea aceasta s-ar bucura de protecția autorităților în schimbul oferirii unor informații.

O anchetă jurnalistică din acest an a relevat faptul că oamenii străzii au ajuns să solicite taxe de protecție comercianților din zonă", a scris Andrei Butnărașu pe Facebook.

Comentarii