Fumatul îmbătrâneşte – Vârsta reală a plămânilor fumătorilor ieşeni, determinată gratuit de o echipă a DSP Iaşi

joi, 01 iunie 2023, 01:50
1 MIN
 Fumatul îmbătrâneşte – Vârsta reală a plămânilor fumătorilor ieşeni, determinată gratuit de o echipă a DSP Iaşi

Direcţia de Sănătate Publice colaborează cu Filiala din Iaşi a Crucii Roşii într-un amplu proiect care are ca scop descurajarea adolescenţilor care intenţionează să se apuce de fumat. 

În acest proiect vor fi derulate mai multe acţiuni de informare, atât în rândul tinerilor, cât şi în cadrul populaţiei generale din Iaşi, cu scopul de a explica impactul nociv pe care consumul de ţigări, dar şi utilizarea dispozitivelor electronice, îl pot avea asupra sănătăţii.

În mod concret, DSP şi Crucea Roşie au organizat pe 25 mai prima dintre aceste activităţi în parcarea unui complex comercial din Iaşi. Acolo, aceştia au luat tensiunea mai multor persoane, au măsura valoarea monoxidului de carbon din aerul exhalat la fumători, oferindu-le acestora şi determinări VRP (vârsta reală a plămânilor). La final au fost distribuite mai multe materiale informative.

„În cadrul campaniei «Fii Inspirat! NU te apuca de Fumat!» aproximativ 150 de persoane au beneficiat de aceste determinări. Implicarea promotorilor sănătăţii în stimularea schimbării comportamentale a populaţiei, prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, reprezintă o modalitate accesibilă de prevenţie a consumului de tutun în rândul adolescenţilor. Adolescenţii trebuie să conştientizeze importanţa sănătăţii prin prevenirea consumului de tutun sub orice formă”, au completat reprezentanţii DSP Iaşi. 

Comentarii