Gaze gratis, în Postul Crăciunului!

luni, 11 noiembrie 2019, 08:00
2 MIN
 Gaze gratis, în Postul Crăciunului!

* Indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale, în săptămâna asta intrăm în Postul Crăciunului. Ce-i drept, la cât de frumoase şi de primăvăratice au fost zilele trecute, pare greu de crezut că intrăm în ultima linie dreaptă dinaintea Sărbătorilor de Iarnă. De vineri până pe 25 decembrie (ziua în care mulţi compatrioţi vor ajunge din nou la spital, să le scoată medicii cârnaţii, sarmalele şi lerul din stomac), părăsim bucatele pe bază de faună şi ne apucăm de floră; nu va fi greu, fiindcă toamna, după cum ştim din compunerile şcolăreşti tematice, e anotimpul roadelor îmbelşugate, al cămărilor umplute cu zacuscă, murături şi bidoane (că şi ele sunt de post), al bucatelor multe şi variate. Pregătirile pentru eveniment au început de ceva vreme, cam aşa:

* Mai multe firme producătoare de mezeluri au fost nevoite să recunoască printr-un singur abţibild, lipit pe parizerul şi crenvurştii puşi la vânzare în supermagazine, că "Nu conţine carne! 90 la sută hârtie igienică!". Aceste abţibilduri au fost lipite peste altele, care anunţau "Produs bio!"; mai mulţi clienţi cu care am stat de vorbă sunt de părere că nu-i o minciună şi că "bio" se referă la acele produse biodegradabile, exact ca hârtia igienică.

* Şi unii proprietari de mici magazine de tip "Aprozar" au fost nevoiţi să adauge unele completări pe anumite fructe şi legume de calitate mai îndoielnică: "Nu conţine carne, nici urme de carne!" scrie acum pe acele roade ale pământului în care cumpărătorii mai găseau mici vieţuitoare mişcătoare.

* Alţi asemenea întreprinzători au decis să întâmpine Postul Crăciunului folosind mici strategii de marketing care să atragă tot mai mulţi clienţi. Unii merg pe căi bătătorite, utilizate în fiecare an şi verificate, aşadar scriu pe sacii cu fasole boabe "Proaspătă, din toamna asta! Nu produce efecte secundare, nu trebuie să deschideţi geamurile după consum!", dar există şi curajoşi care îndrăznesc să pună pe fasole etichete cu textul "Vreţi să nu mai depindeţi de gazele ruseşti? O iarnă cu gaz aproape gratis!".

Comentarii