Grădiniţă în fosta Policlinică cu plată din Codrescu. Se organizează licitație

joi, 17 decembrie 2020, 02:57
2 MIN
 Grădiniţă în fosta Policlinică cu plată din Codrescu. Se organizează licitație

Primăria Iaşi va reabilita o clădire din zona Codrescu şi o va transforma în grădiniţă. În acest sens, municipalitatea a lansat ieri o licitaţie, iar contractul are o valoare estimată de 3,5 milioane lei, fără TVA.

„Prin desfiinţarea Policlinicii cu plată, imobilul din str. Codrescu nr. 5 a rămas nefolosit. Având în vedere creşterea solicitărilor pentru locuri în grădiniţe, s-a decis transformarea acestui imobil în grădiniţă cu program prelungit“, se arată într-un raport semnat de directorul de investiţii al Primăriei, Dumitru Tomorug.

Potrivit documentaţiei de atribuire, grădiniţa va funcţiona într-o clădire cu un regim de înălţime subsol, parter şi un etaj.

„Construcţia prezintă degradări a tencuielii exterioare şi interioare. Învelitoarea tip terasă este degradată, în interior la etajul 1 fiind prezent în mai multe zone infiltraţii. Zonele de acces în clădire, trotuarele perimetrale şi aleile auto din incită prezintă degradări“, sunt o parte dintre deficienţele actuale ale grădiniţei, conform informaţiilor din caietul de sarcini.

Printre lucrările propuse se numără intervenţii la pereţii existenţi, refacerea în totalitate a zonelor de tencuială, refacerea straturilor de la terasă, termoizolaţie, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC şi realizarea unui spaţiu multifunc­ţional de legătură între cele două corpuri ale grădiniţei.

Fondurile pentru reabilitarea clădirii sunt alocate de la bugetul local. Firmele interesate să participe la licitaţie trebuie să depună oferte cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2021.

Comentarii