Halal, militărie: un caporal care a condus BMW-ul beat mangă, iertat de pedeapsă

marți, 29 ianuarie 2019, 02:50
2 MIN
 Halal, militărie: un caporal care a condus BMW-ul beat mangă, iertat de pedeapsă

Sentinţa judecătorilor militari este ciudată, în judeţul cu nenumărate accidente rutiere produse din cauza alcoolului. Deşi avea 2 la mie în sânge, magistraţii au considerat că şoferul vinovat nu trebuie condamnat.

Tribunalul Militar Iaşi a stabilit o pedeapsă simbolică în cazul unui caporal care s-a urcat în stare avansată de ebrietate la volan şi a condus pe un drum european. Judecătorii au stabilit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu amânarea pedepsei pentru Alexandru Dumitru Moga, ceea ce înseamnă că, dacă nu va recidiva, individul va scăpa cu cazierul „curat“. Sentinţa îl ajută pe Moga să îşi păstreze şi haina militară, o eventuală condamnare ducând şi la excluderea sa din Armată.

Moga a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii militari. Avocatul său a precizat că Moga „este cunoscut în comunitate, cât şi la locul de muncă ca o persoană onestă şi muncitoare, este activ în comunitate, implicându-se în viaţa cotidiană, este sportiv legitimat, făcând parte din echipa de fotbal a comunităţii, echipă care activează în Liga a III-a“. La rândul său, cu ocazia ultimului cuvânt, individul a spus că regretă fapta, îi pare rău că şi-a dezamăgit familia, superiorii, şi că îşi doreşte foarte mult să continue cariera militară.

Moga s-a urcat băut la volan în seara de 7 octombrie, atunci când a condus pe DE 583 un autoturism marca BMW. Oprit de Poliţie, individul a suflat în etilotest, valoarea fiind de 0,81 mg/1 alcool pur în aerul expirat. „Ulterior, fiind condus la sediul Spitalului Sf. Spiridon Iaşi, la orele 23:25 şi, respectiv, 00:25, sus-numitului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge a căror procesare a relevat o îmbibaţie alcoolică de 2,05 g la mie şi, respectiv, 1,90 g la mie“, au precizat judecătorii. Moga a spus că a băut 1 litru de vin şi 1 litru de bere, şi intenţiona să vină în Iaşi atunci când a fost oprit de Poliţie.

Comentarii