Hanul Trei sarmale a ajuns istorie. Nu mai există nimic din el

sâmbătă, 20 august 2022, 14:56
1 MIN
 Hanul Trei sarmale a ajuns istorie. Nu mai există nimic din el

Celebrul han Trei sarmale a fost pus la pământ. Astăzi, 20 august, în locul vechii clădiri, abandonată și distrusă de mai mulți ani, este un gol imens.

În aprilie, când a început efectiv dărâmarea pereților, acțiunea a fost însoțită de un val de comentarii negative.VEZI AICI

Chiar arhitectul Iulian Nicolau, consilier, președinte comisie Urbanism, susținea că demolarea este ilegală:”Hanul Trei Sarmale a fost demolat ABUZIV fără să existe Autorizație de Demolare, conform consultărilor avute cu Direcția de Arhitectură a Primăriei Iași! Fac un apel către factorii de justiție abilitați să intervină imediat pt a reinstaura supremația legii în Municipiul Iași!”, spunea el pe 19 aprilie 2022.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi, istoricul Bobi Apăvăloaei, a declarat că Hanul Trei Sarmale nu era înscris în lista monumentelor istorice şi nu a fost niciodată înscris în niciuna din listele de monumente istorice din judeţ. Conform acestuia, Hanul Trei Sarmale a fost reconstruit în perioada anilor 1970-1972.

Comentarii