HARTĂ: Impactul viitoarei autostrăzi A8 asupra sistemului de mobilitate din regiunea nord-est

joi, 28 decembrie 2017, 11:35
1 MIN
 HARTĂ: Impactul viitoarei autostrăzi A8 asupra sistemului de mobilitate din regiunea nord-est

George Țurcănașu a oferit date importante și a analizat impactul viitoarei autostrăzi A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureș) asupra traficului din regiune.

Traficul de autostradă înseamnă 16.000 auto/zi. Pe tronsonul Iaşi-Târgu Frumos traficul e de peste 17.000, iar pe jumatate din acest tronson (Iaşi-Podu Iloaiei) se depăşește valoarea de 20.000 de auto/zi. Să zicem că peste 3.000 de vehicule în plus pe relaţia Podu Iloaiei reprezintă traficul periurban, dar rămân cele 17.000 de vehicule – trafic de medie și lungă ditanţă!

În fapt, A8 e o autostradă care e capabilă să inducă trafic, să creeze inflaţie rutieră. A8 va depaşi în primii ani de funcţionare traficul de drum expres pe toate tronsoanele, iar pe termen mediu (un deceniu, până intră şi fluxurile transnaţionale în noul model de practicare al distanţelor), având în vedere că A8 e singura autostradă din Romania capabilă să capteze fluxuri dintr-un bazin de recrutare imens (nordul Mării Negre şi R. Moldova), traficul va depăşi cu siguranţă nivelul de 16.000 vehicule pe zi!

Citiți analiza completă pe pagina de Facebook a lui George Țurcănașu.

Comentarii