Jefuitorul din saloanele de înfrumuseţare, condamnat

Hoţul care nu a spart niciodată vreun lacăt sau o uşă

luni, 23 august 2021, 01:56
1 MIN
 Hoţul care nu a spart niciodată vreun lacăt sau o uşă

Un hoţ a reuşit să comită trei spargeri fără să forţeze măcar un geam. El a profitat pur şi simplu de uşile lăsate deschise în faţa lui. Nu a furat mare lucru, dar Adrian Ruja ar putea ajunge după gratii pentru mai bine de 5 ani. Furturile au fost comise în decursul a trei săptămâni, în perioada mai-iunie 2018. 

Pe 13 mai, Ruja a intrat liniştit, la prânz, în casa lui M.P. Aceasta lăsase poarta şi uşa neîncuiate. Ruja a plecat cu un laptop Asus, cu tot cu mouse, încărcător şi o triplă electrică, în valoare totală de 2.500 lei. Pe 29 mai, a intrat într-un salon de înfrumuseţare din chiar buricul târgului, la doi paşi de bulevardul Ştefan cel Mare. Din biroul de la recepţie a sustras două portofele ce conţineau în total 1.100 de lei şi un iPhone 7. Pe 2 iunie, a intrat într-un alt salon de înfrumuseţare, tot central

Dintr-un cuier aflat în zona de recepţie a sustras ghiozdanul unei cliente, în care se afla portofelul cu acte personale şi 350 lei. Hoţul a fost prins cu ajutorul imaginilor înregistrate de camerele video, fiind trimis în judecată pentru furt calificat în formă continuată şi violare de domiciliu. Pentru acestea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Judecătorii au luat în calcul şi pedepse anterioare primite de Ruja, prin contopirea acestora rezultând o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare.

La această perdeapă s-au mai adăugat 207 zile dintr-o condamnare anterioară neexecutată pentru că Ruja fusese eliberat condiţionat. Contestaţia înaintată de hoţ a intrat luni pe rolul Curţii de Apel. 

Comentarii