Hoţul neghiob. A spart un amanet, a plecat la băut, s-a întors, dar nu a furat nimic

vineri, 20 septembrie 2019, 01:58
2 MIN
 Hoţul neghiob. A spart un amanet, a plecat la băut, s-a întors, dar nu a furat nimic

Un tânăr de 28 de ani a fost condamnat definitiv de judecătorii ieşeni după ce a fost protagonistul unui jaf eşuat.

Mihai Ţupac a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat de tentativă de furt. Individul a spart acum câteva luni o casă de amanet din oraş şi, deşi nu a reuşit să fure nimic, a provocat stricăciuni de 3.000 de lei, pe care ar trebui să le plătească.

Ţupac a comis fapta în noaptea de 5 spre 6 martie, când era beat. Client fidel al unei case de amanet, individul a mers în toiul nopţii pentru a fura bani sau bijuterii. A luat asupra sa un ciocan şi, în primă fază, a lovit în uşa de acces în casa de amanet, însă fără a reuşi să o spargă. Supărat, individul a luat o pauză, s-a aşezat pe o bancă, şi s-a gândit câteva minute cum să procedeze în continuare. S-a gândit să dea cu ciocanul şi în lateralul uşii de acces, care era tot din sticlă, pe care a spart-o.

„După ce a creat efracţia, Ţupac Mihai a introdus mâna prin spărtura geamului şi a pipăit rafturile vitrinei poziţionate în dreptul acestuia, însă nu a găsit bunuri. În aceste condiţii, a plecat de la geamul respectiv şi s-a dus la un magazin, de unde a mai cumpărat un pet cu bere, pe care l-a consumat ca să-şi facă curaj să pătrundă în interior prin spărtura geamului”, descriu, în motivare, judecătorii.

După două ore jumătate, camerele de supraveghere îl surprind pe Ţupac revenind la locul faptei. Individul pătrunde în incinta casei de amanet şi ajunge în faţa uşii unei încăperi în care se afla seiful unităţii. Pentru că nu a reuşit să spargă uşa, supărat, individul a plecat de la locul faptei. A doua zi, filmul jafului a fost vizionat de poliţişti, care l-au prins în scurt timp pe Ţupac.

Comentarii