Iaşi: S-a afişat ierarhia elevilor după mediile de admitere la liceu. VEZI AICI

vineri, 01 iulie 2022, 15:21
2 MIN
 Iaşi: S-a afişat ierarhia elevilor după mediile de admitere la liceu. VEZI AICI

S-a afişat ierarhia elevilor după mediile de admitere la liceu. La nivelul judeţului Iaşi s-au înregistrat şase elevi cu media 10. La Colegiul Naţional din Iaşi sunt doi elevi cu media 10, urmat de Colegiul Negruzzi un elev, Colegiul Racoviţă un elev, Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Paşcani un elev şi Școala Generală Bogdan „Petriceicu Haşdeu” din Iaşi, un elev. Ierarhia poate fi accesată AICI.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

CITESTE SI: Estimările ZDI – Mediile de admitere la colegiile de elită ieşene. Creştere cu 10-20 de sutimi

Perioada de admitere la liceu prin completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a  va avea  loc în perioada 4 – 11 iulie. Opțiunile pot fi completate pe foaia de înscriere, de către elev și părinte, atât la școală în prezența dirigintelui, cât și în corespondență pe mail cu școala gimnazială, la cerere.

În cel de-al doilea caz, școala trimite pe mail părintelui fișa precompletată cu date ale elevului, pentru a fi întoarsă semnată, cu opțiunile completate. Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 14 iulie.

La evaluarea naţională, la proba de Limba și literatura română, 5910 candidați (90,05%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 42 de candidați au obținut nota 10. La Matematică, 5275 de candidați (80,37%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 210 de candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 741 de contestații,  445 la limba și literatura română și 296 la matematică. După soluționarea contestațiilor, 72,36% dintre lucrările de la limba română și 48,65% dintre lucrările de la matematică au primit note mai mari decât cele inițiale. Rata de participare a fost de 95,10%: 6562 candidați prezenți la ambele probe, dintr-un total de 6900 de absolvenți înscriși (prin comparație, în anul școlar 2020-2021, rata de participare a fost 92,7%, fiind prezenți 5591 de candidați dintr-un total de 6031 de absolvenți înscriși).

Comentarii