Iaşul a obţinut 21 de premii şi disticţii la olimpiadele şcolare naţionale de limbi străine din acest an

sâmbătă, 07 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Iaşul a obţinut 21 de premii şi disticţii la olimpiadele şcolare naţionale de limbi străine din acest an

Elevii ieşeni au obţinut anul acesta 21 de premii şi distincţii la Olimpiadele Naţionale din domeniul limbilor moderne. Premianţii au participat la cele patru concursuri de engleză, franceză, germană modernă şi limbi romanice. La etapa naţională a Olimpiadei de Limba Engleză, care a avut loc în perioada 17-22 aprilie la Piteşti, elevul Andrei-Vlad Alexinschi, de la Colegiul „Emil Racoviţă”, a obţinut premiul I. 

Acesta a fost îndrumat de profesoarele Oana Balan şi Ioana Rusu. Lotul ieşenilor care a participat la Olimpiada Naţională de Limba Franceză a venit acasă cu premii şi menţiuni. Concursul a avut loc în perioada 19-22 aprilie la Craiova. Prin elevele Colegiului „Mihai Eminescu” – Alexia Ecaterina Ralea, cu îndrumarea profesorului coordonator Oana Untu, şi Ilinca-Teodora Agafiţei, coordonată de Mira Cucinschi, judeţul Iaşi a urcat pe prima treaptă a Olimpiadei cu două Premii I.

La Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă, desfăşurată în perioada 6-12 aprilie la Târgu Mureş, judeţul a fost reprezentat de un singur participant, Mara-Karina Ionescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional. Sub coordonarea prof. Constantin Cîrciu, eleva a obţinut Premiul III la proba individuală, Premiul III la proba pe echipe şi calificarea în lotul lărgit pentru etapa internaţională, care va avea loc în iulie – august la Hamburg. În perioada 26-30 aprilie, la Târgu Jiu s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Limbi Romanice. Elevul Tudor-Gabriel Ciobanu a obţinut Premiul I şi două Premii Speciale la limba italiană. Acesta a fost coordonat de profesoara Irina Dabija.

Rezultatele elevilor ieşeni sunt cu atât mai valoroase cu cât la nivel naţional se acordă doar câte un singur premiu I, II şi III la fiecare categorie de concurs. „Premiile din acest an confirmă rezultatele excelente obţinute an de an de lotul ieşean, fiind rezultatul multor ore de pregătire temeinică, consecvenţă, din pasiune pentru limbile străine”, a apreciat şefa ISJ Iaşi, Luciana Antoci.

 

 

Comentarii