Iaşul are, în sfârşit, un arhitect şef cu acte în regulă, după mai multe încercări nereuşite

sâmbătă, 01 iunie 2019, 01:57
1 MIN
 Iaşul are, în sfârşit, un arhitect şef cu acte în regulă, după mai multe încercări nereuşite

Iaşul are arhitect-şef cu acte în regulă. Alexandru Mustiaţă, arhitect care ocupă interimar această funcţie, a promovat în sfârşit concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Este pentru a treia oară când Mustiaţă participă la un astfel de concurs. Potrivit rezultatelor publicate ieri de ANFP, Mustiaţă a obţinut un punctaj de 70,8 la proba scrisă şi 84 la interviu.

La concurs au participat alţi doi arhitecţi: Marian-Jan Chiriţa şi Bogdan Ionuţ Herghelegiu, ultimul fiind angajat recent la Primărie pe un post la Direcţia de Arhitectură şi Urbanism. Cei doi au fost respinşi încă din faza testului scris, în condiţiile în care Chiriţa o obţinut un punctaj de 18,7, iar Herghelegiu de 28,4. Ambii au depus contestaţie, iar comisia a crescut uşor ambele punctaje, dar nu suficient de mult pentru ca aceştia să participe şi la proba interviu.

Postul de arhitect-şef al Iaşului a devenit vacant în a doua jumătate a anului 2015. La acea vreme, primarul Mihai Chirica a intrat în conflict cu Tudor Vericeanu, edilul reproşându-i în principal întârzierile în avizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General (PUG). La aproape patru ani de atunci, noul PUG nu este aprobat, iar Iaşul a schimbat nu mai puţin de patru arhitecţi în fruntea Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism.

Comentarii