Iașul va trimite medici specialiști din toate domeniile în sprijinul colegilor din Rădăuți

vineri, 27 martie 2020, 14:30
2 MIN
 Iașul va trimite medici specialiști din toate domeniile în sprijinul colegilor din Rădăuți

Spitalul Municipal din Rădăuți cere ajutorul Consiliului Județean Iași. În cursul acestei dimineți, conducerea unității medicale a solicitat, printr-o adresă oficială, sprijin pentru a face față afluxului de pacienți provocat de închiderea Spitalului Județean Suceava.

„Spitalul din Rădăuți ne cere specialiști în aproape toate domeniile: pediatri, pneumologi, epidemiologi, obstetricieni, ginecologi, radiologi și urgentiști, în special pentru acoperirea gărzilor. Am transmis deja adresa primită către toate spitalele din subordine și am discutat telefonic cu managerii acestora. Vom pune la dispoziția Spitalului din Rădăuți tot personalul medical pe care îl putem detașa, în regim de urgență”, a declarat președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Solicitarea conducerii Spitalului Municipal Rădăuți vine în contextul în care oficialii Ministerului Sănătății au anunțat că pacienții internați la Spitalul Județean Suceava vor fi relocați către alte spitale din județ sau către unități medicale din județele învecinate. Președintele Consiliului Județean Iași a precizat că în aceste momente deciziile trebuie cântărite cu atenție, pentru a limita răspândirea virusului și a nu pune în pericol siguranța cadrelor medicale.

„Atrăgeam atenția zilele trecute că Iașul și chiar Moldova se pot transforma în Lombardia României dacă autoritățile centrale nu schimbă strategia de izolare a celui mai mare focar de coronavirus din România și nu învață din greșelile altor țări care au trecut deja prin această etapă. Județul Suceava trebuie izolat pentru a nu permite răspândirea virusului în toată regiunea Nord-Est. Această măsură trebuie întărită de suplimentarea numărului de medici în spitalele din județul Suceava. Avem datoria de a da o mână de ajutor sucevenilor. Trebuie să fim uniți și solidari cu toți cei care sunt în suferință”, a precizat președintele Consiliului Județean Iași.

INFO: Facebook (Consiliul Județean Iași)

Comentarii