Ieşean prins în trafic cu permis albanez fals. A lucrat chiar şi ca şofer cu el

marți, 10 mai 2022, 01:57
2 MIN
 Ieşean prins în trafic cu permis albanez fals. A lucrat chiar şi ca şofer cu el

Timp de mai bine de un an, un ieşean a condus fără griji în baza unui permis de conducere albanez falsificat. În Albania a lucrat chiar ca şofer. În România, a ajuns în faţa judecătorilor.

Pe 3 octombrie 2017, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit în trafic un Audi A4 condus de Andrei Volocaru. La solicitarea poliţiştilor, acesta a prezentat un permis de conducere albanez emis aparent în 2011, care a ridicat însă suspiciuni. Documentul fusese contrafăcut grosolan, prin scanarea unui document original, imprimarea acestuia pe hârtie şi aplicarea unor folii din material plastic transparent. În aceeaşi manieră fusese falsificat de altfel şi documentul albanez ce atesta efectuarea inspecţiei tehnice periodice a autoturismului.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis şi pentru uz de fals. Volocaru a povestit că în 2016 lucra la o firmă de construcţii din Albania, patronul propunându-i un post de şofer. Ieşeanul nu avea permis de conducere, aşa că a fost ajutat de angajator, contra sumei de 2.000 de euro. Volocaru nu a urmat cursurile niciunei şcoli de şoferi, dar ar fi dat un test pe calculator, chiar dacă nici nu cunoştea limba albaneză.

Odată devenit posesorul unui permis de conducere, ieşeanul şi-a cumpărat din Albania şi maşina pe care o conducea atunci când a fost oprit de poliţişti. În faţa judecătorilor, Volocaru şi-a recunoscut faptele, ceea ce i-a atras o sentinţă mai blândă. El a fost condamnat la un an de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de încercare, el nu va mai avea nici dreptul de a conduce autovehicule.

Comentarii