În semn de mulţumire pentru campania de Crăciun

IMAGINI: Copiii din Scoposeni au bătut drumul până la Iași să mulțumească pentru daruri

sâmbătă, 22 decembrie 2018, 02:58
3 MIN
 IMAGINI: Copiii din Scoposeni au bătut drumul până la Iași să mulțumească pentru daruri

Un grup de 16 copii de la Şcoala din Scoposeni, unde Moş Crăciun a ajuns acum câteva zile ajutat de generoasele donaţii ale cititorilor Ziarului de Iaşi, a venit la sediul redacţiei pentru a-i colinda pe cei care le-au oferit ajutorul în prag de sărbători.

O bună parte dintre copiii din Scoposeni care ne-au colindat ieri au ieşit pentru prima dată din comună, şi tot până ieri nu văzuseră niciodată blocuri. Printre piticii care au venit să ne colinde s-au numărat şi copiii din familiile sărace ale căror poveşti le-aţi aflat din paginile cotidianului, iar Maya, fetiţa crescută de bunica ei, ne-a arătat cu mândrie câteva dintre darurile trimise special de către cititori pentru ea.

„Aducem recunoştinţă tuturor donatorilor, generozităţii de care aţi dat dovadă, asigurându-vă că aceste fapte şi atitudini s-au întipărit adânc în mintea, inima şi sufletele noastre, motive pentru care vă mulţumim că providenţa a făcut să vă cunoaştem“, menţionează colectivul de cadre didactice de la Şcoala din Scoposeni într-o scrisoare adusă la redacţie.

Iar această recunoştinţă ne-a ară­tat-o şi grupul de elevi, care a colindat şi a cântat şi s-a bucurat alături de copiii de la Grădiniţa cu Pro­gram Prelungit nr. 13. Aceştia din urmă au trimis daruri la Scoposeni colegilor lor din familii sărace, iar acum au vrut să-i cunoască şi să împărtăşească cu cei din jur bucuria Crăciunului. Ambele grupuri au sus­ţinut câte un mic spectacol în redacţie, la final cântând un colind împreună.

„În această zi, în spiri­tul Sărbătorilor de iarnă, în spiritul bucuriei, al colaborării, al cooperării, al empatiei faţă de greutăţile copiilor de la Scoposeni, copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 au vrut să fie astăzi (n.r. – 21 decembrie) la sediul Ziarului de Iaşi pentru ca împreună se ne bucurăm, să cântăm, să colindăm, să ne cunoaştem şi să împărtăşim din darul sufletului nostru, adică prietenia, cooperarea, generozitatea, iar astfel de cuvinte sunt frumoase în pragul sărbătorilor de iarnă. Vom dori ca şi în alte campanii să fim alături de astfel de cazuri şi ne-am bucurat că am putut fi alături de copiii din Scoposeni“, a menţionat directorul unităţii de învăţă­mânt, prof. Iuliana Prodan.

Reamintim că, în cadrul Campaniei de Crăciun, datorită generozităţii cititorilor Ziarului de Iaşi, am oferit daruri celor 82 de elevi din Scoposeni, dar am achiziţionat şi materiale didactice, obiecte electronice şi mobilier în valoare de 38.675 de lei. Toţi copiii au primit încălţări îmblănite, mănuşi, două perechi de şosete, căciuli, rucsacuri, câte 0,5 kg de bomboa­ne, câte o periuţă, o pastă de dinţi şi un săpun, dar şi câte o cutie de bomboane oferită de către USLIP Iaşi. De asemenea, fetiţele au primit cămăşi şi blugi, dar şi bluze şi colanţi de la H&M, iar băieţii au primit treninguri.

Comentarii