În prag de pelerinaj, cazurile de Covid sunt la cel mai scăzut nivel

vineri, 07 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 În prag de pelerinaj, cazurile de Covid sunt la cel mai scăzut nivel

Iaşul se pregăteşte de pelerinajul de Sfânta Parascheva, care va aduce peste 300.000 de credincioşi din toată ţara în capitala Moldovei, cu cea mai bună situaţie epidemiologică din ultimii 3 ani, în ceea ce priveşte infecţiile cu COVID-19. 

Conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, în ultimele 24 de ore au fost depistate doar 27 de cazuri noi de infecţie cu SARS-CoV-2 în tot judeţul, în spitale sunt internate cu forme moderate şi severe doar 59 de persoane, dintre care 5 sunt la Anestezie şi Terapie Intensivă.

A mai fost înregistrat un deces în urma infectărilor, iar numărul total de persoane care şi-au pierdut viaţa în urma infectării a ajuns la 2.507 din martie 2020, de la începutul pandemiei.

Tot în ultimele 24 de ore doar trei persoane au solicitat să fie testate de către DSP, în contextul în care în vârful pandemiei erau sute de solicitări, timpul de aşteptare fiind şi de 48 de ore până când un echipaj al Ambulanţei sau al DSP reuşea să ajungă la persoana care a făcut solicitarea.

Şi spitalele suport din Iaşi înregistrează o situaţie foarte bună atunci când discutăm despre tratarea persoanelor infectate: la Parhon nu sunt ocupate paturile de la ATI, iar doar trei persoane confirmate pozitiv urmează tratamentul cu dializă, care îi ţine în viaţă.

La Maternitatea „Elena Doamna” nu este internată nicio gravidă cu diagnostic confirmat de infecţie cu SARS-CoV-2, în timp ce la Spitalul de Copii sunt doar patru paturi ocupate în zona roşie, dar niciun caz grav internat la ATI.

„Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pe 06 octombrie 2022, un număr de 163 persoane se află în izolare. Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 124.471 decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 80.708 decizii pentru persoanele aflate în carantină”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi.

Medicii însă recomandă pe cât posibil evitarea aglomeraţiilor, în special în spaţiile închise şi în special de către persoanele de peste 65 de ani sau de către cei care suferă de boli cronice. 

Comentarii