COMUNICAT DE PRESA

Încă opt fluxuri de vaccinare vor fi înfiinţate în judeţ. O parte dintre ele vor fi destinate profesorilor

luni, 25 ianuarie 2021, 18:25
2 MIN
 Încă opt fluxuri de vaccinare vor fi înfiinţate în judeţ. O parte dintre ele vor fi destinate profesorilor

Printr-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi s-au stabilit următoarele fluxuri şi centre de vaccinare care vor fi deschise începând cu data de 8 februarie 2021. 

Astfel, există acorduri încheiate cu administratorii spaţiilor în aşa fel încât să fie înfiinţate următoarele centre cu un total de 8 fluxuri de vaccinare, după cum urmează:

  • Ciurea – Centrul Cultural „Cella Neamţu” – Sat Ciurea, DJ248d nr. 156, comuna Ciurea (1 flux populaţie);
  • Ţibăneşti – Centru de Permanenţă Medicală – Satul Ţibăneşti, Comuna Ţibăneşti (1 flux populaţie);
  • Vlădeni – Dispensar Medical şi Centru de Permanenţă – Satul Vlădeni, Comuna Vlădeni (1 flux populaţie);
  • Rediu – SC Clinica Almedra SRL – Şos. Valea Rediului nr. 54, demisol, Bl. C a, sat Rediu, comuna Rediu (1 flux populaţie);
  • Tg. Frumos – Tg. Frumos, str. Cuza Vodă nr. 44 (1 flux profesori);
  • Iaşi – Corp Universitatea de Medicină şi Farmacie – str. Universităţii nr. 16, Iaşi (1 flux profesori);
  • Iaşi – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară – Aleea Mihail Sadoveanu nr. 3, Iaşi (2 fluxuri profesori).

Fluxurile de vaccinare pentru profesori situate în Tg, Frumos şi Iaşi (două la USAMV şi unul la UMF) sunt destinate tuturor cadrelor didactice din judeţul Iaşi. Dotarea şi organizarea acestor centre de vaccinare se face de către autorităţile publice, instituţiile sau agenţii economici în cauză.

Fluxul de vaccinare pentru profesori din Tg. Frumos va funcţiona în cadrul centrului de vaccinare deja existent, astfel încât, după 8 februarie, la centrul din Tg. Frumos vor funcţiona de fapt două fluxuri de vaccinare (unul strict pentru profesori şi unul pentru celelate categorii de persoane). Cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid-19, desfăşurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 24.395 de vaccinări.

Pe data de 24 ianuarie 2021 au fost vaccinate 1.121 de persoane. „Am creat toate premisele pentru ca, din punct de vedere instituţional, să nu existe piedici în calea vaccinării împotriva Covid-19. Îmi doresc să ieşim din această pandemie cu un număr cât mai mare de oameni neatinşi de acest virus, iar cea mai bună cale de a realiza acest obiectiv este să ne vaccinăm. Pe lângă cele 17 centre de vaccinare deja existente (cu 19 fluxuri de vaccinare), vor mai fi încă 6 centre funcţionale începând cu 8 februarie, moment în care în judeţul Iaşi vom avea 23 de centre de vaccinare (27 de fluxuri de vaccinare), iar 4 fluxuri sunt destinate programărilor cadrelor didactice. Toate aceste centre şi fluxuri de vaccinare noi fac obiectul unei hotărâri adoptate astăzi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Comentarii