Încasări tot mai slabe din taxe şi impozite în Iași deși sunt acordate bonificații pentru plăți în avans

marți, 07 aprilie 2020, 19:10
1 MIN
 Încasări tot mai slabe din taxe şi impozite în Iași deși sunt acordate bonificații pentru plăți în avans

Ieşenii pot beneficia de bonificaţia de 5% la plata taxelor şi impozitelor locale dacă achită prima tranşă pe acest an până la data de 30 iunie.

Într-un comunicat trimis ieri, Primăria a arătat că, odată cu prelungirea acestui termen, încasările în perioada ianuarie – martie 2020 sunt mai reduse faţă de ianuarie – martie 2019. În ceea ce priveşte bonificaţia, anul trecut valoarea totală s-a ridicat la 1,9 milioane lei faţă de 1,33 milioane lei în acest an. Astfel, peste 103.000 de persoane fizice şi juridice achitaseră anul trecut taxele până la 31 martie, în condiţiile în care, în primele trei luni ale acestui an, numărul plătitorilor a fost de circa 87.000.
 
Amintim că toţi cei care vor achita taxele şi impozitele locale până pe 30 iunie vor putea primi bonificaţia, conform unei decizii adoptate de către guvern în luna martie. La acest moment, taxele pot fi achitate doar online (pe site-ul Primăriei şi pe ghiseul.ro). „Referitor la încasările realizate la principalele impozite locale de la începutul anului şi până la 31 martie 2020, acestea sunt mai mici decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu excepţia veniturilor din concesiuni şi închirieri, care sunt mai mari“, se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Comentarii