Incendiu de vegetație în Aroneanu, stins cu mături. Pompierii nu pot să ajungă la foc

marți, 25 februarie 2020, 22:38
2 MIN
 Incendiu de vegetație în Aroneanu, stins cu mături. Pompierii nu pot să ajungă la foc

În această seară a izbucnit un incendiu de vegetație în apropierea comunei Aroneanu. Pe fondul secetei și a vegetației uscate a fost de ajuns ca un mic foc să se extindă cu repeziciune. Și mai rău este că, din cauza denivelărilor solului, mașinle pompierilor nu au reușit să ajungă la incendiu pentru a interveni. Focul a fost stins cu mături și lopeți, motiv pentru care primarul comunei Aroneanu a făcut un apel public pe Facebook:

”Comuna Aroneanu, prin personalul din cadrul serviciului voluntar pentru situații de urgență, a intervenit astăzi, în jurul orei 18,00 pentru a stinge un incendiu de vegetație ce a fost provocat de persoane necunoscute.

Incendiul a cuprins vegetația uscată de pe pășunea din zona Poligonului. Intervenția a fost anevoioasă, fiind nevoiți să stingem focul doar cu mături și lopeți, mașina de pompieri neavând posobilitatea să ajungă în zonă, terenul fiind foarte accidentat urmare a alunecărilor. Seceta prelungită a creat un mediu propice extinderii incendiului, astfel încât în jur de vreo 6 ha de pășune au făcut obiectul arderii.

Nu s-au înregistrat victime sau pierderi materiale importante. Consecințele erau cu mult mai grave dacă acest incident s-ar fi întâmplat cu o zi în urmă, când curenții ar fi dus focul de-o manieră imposibil de controlat sau de stăpânit.

Rugăm ca ori de câte ori se lucrează cu foc deschis în zone expuse aprinderii accidentale să depunem toate diligențele pentru a preîntâmpina astfel de situații. Totodată, rugăm părinții să supravegheze minorii și să dea atenție sporită locului și modului în care-și petrec timpul liber și să nu le lase la îndemână surse de aprindere care să le sporească curiozitatea utilizării.

Mulțumim persoanelor care ne-au sesizat despre acest incident dând posibilitatea intervenției în timp util cu rezultate bune”, a scris primarul comunei Aroneanu, Benoni MORUZI.

Comentarii