Incendiul pornit de la o baracă s-a extins repede la un foişor şi apoi a cuprins clădirea de pe Splai Bahlui

joi, 04 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Incendiul pornit de la o baracă s-a extins repede la un foişor şi apoi a cuprins clădirea de pe Splai Bahlui

Incendiul puternic de marţi, de la imobilul cu două etaje din Podu Roş situat lângă biserica lipovenească ar fi pornit de la „igienizare prin ardere“ făcută de un ieşean. Vecinul unei proprietăţi alăturate care deţinea o baracă în care a adunat vechituri, ar fi dat foc la nişte frunze uscate. 

Focul s-a propagat la anexa plină cu vechituri, apoi la un foişor, iar de aici, la clădirea cu două etaje de alături, situată la adresa Splai Bahlui Mal Stâng nr. 53 B. În 10 minute, focul a cuprins polistirenul de pe pereţi apoi a urcat la acoperiş. Pompierii au trimis la faţa locului şapte auto­speciale pentru stingerea incendiului şi s-au luptat cu focul până la lăsarea întunericului. Reprezentanţii Poliţiei au precizat că o femeie a dat alarma privind incendiul. „În jurul orei 15.45, o femeie din interiorul clădirii care se afla la balcon a observant flăcările izbucnite la o baracă improvizată din apropierea clădirii şi a sunat la numărul unic 112. Imobilul este compus din parter, două etaje şi mansardă, plus anexe gospodăreşti. Imobilul este folosit ca locuinţă la parter, iar la etaje are destinaţia de birouri.

Clădirea este proprietatea soţilor care locuiau la parter. Incendiul de la baracă s-a propagat la un foişor, iar de la acesta, la locuinţa soţilor respectivi. În urma cercetărilor, s-a stabilit că baraca aparţine unei persoane şi se învecinează în partea de est cu clădirea care a luat foc. În baracă se aflau obiecte de uz gospodăresc şi era conectată la curent electric printr-un tablou electric aflat pe gardul proprietăţii. Incendiul ar fi pornit din interiorul sau exteriorul barăcii respective. Toate persoanele aflate în interiorul clădirii au părăsit în siguranţă clădirea.

În această azi a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Clădirea cu două etaje aparţine lui Petru Mina, administratorul unei firme care are sediul în această clădire. Bărbatul a spus că nu ştie de la ce a pornit incendiul. „Vecinul nu ştiu ce a făcut la baraca respectivă. Încă nu ştim cu certitudine de la ce a pornit focul. Cert este că aseară (n.r. – marţi) am dormit în casă, nu sunt probleme. O vom reabilita, încă nu ştim valoarea prejudiciului. Asta este, ce să facem“, a spus Petru Mina, proprietarul clădirii incendiate. 

 

 

Comentarii