Inedit: urgenţă stomatologică la coada pelerinilor

luni, 15 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Inedit: urgenţă stomatologică la coada pelerinilor

În 24 de ore, la cortul SMURD au ajuns 63 de oameni de la coada la Sfânta Parascheva. Unii dintre ei au fost direcţionaţi spre spital. Printre aceştia, şi un bărbat care avea pulpită: inflamaţie a pulpei dintelui.

În garda de sâmbătă spre duminică, în 24 de ore la cortul SMURD amplasat în zona Mitro­poliei au ajuns 63 de pacienţi, 40 chiar în timpul nopţii. Doar zece dintre aceştia au necesitat transport la spital pentru consultaţii şi investigaţii amănunţite, iar reprezen­tanţii SMURD spun că acuzau probleme minore, care nu le-au pus viaţa în pericol.

O femeie în vârstă de 25 de ani din Iaşi şi-a scăpat pe picioare ceai fierbinte, ajungând la spital cu arsură termică pe glezna dreaptă, de gradele II-III, fiind vorba despre aproximativ 2% din suprafaţa corporală. Un bărbat de 32 de ani din Bucureşti, care stătea la rând să se închine, a ajuns de fapt la spital, fiind diagnosticat cu etilism acut.

Un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Schitu Duca, a fost diagnosticat de medicii din UPU cu sindrom confuzional, în urma unei intoxicaţii cu substanţă necunoscută. Nici în acest an nu au lipsit persoanele cu afecţiuni cronice, în special fiind vorba despre probleme cardiace.

O femeie de 63 de ani din Tulcea acuza dureri în zona toracelui, fiind diagnosticată după sosirea în UPU cu sindrom algic toracic, suferind de fibrilaţie atrială permanentă. Un alt bărbat, de 66 de ani, din Galaţi, a suferit un puseu de hipertensiune arterială, iar când a ajuns la spital medicii au constatat că este vorba şi despre o pneumopatie acută.

„Un tânăr de 24 de ani din Bucureşti a fost dirijat în Bolta Stomatologică deoarece avea simptomele specifice pulpitei (n. red. – inflamaţia pulpei dintelui)“, au precizat medicii din UPU.

Zilele acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale peste 300 de persoane care stăteau la rând pentru a se închina, majoritatea cazu­rilor fiind rezolvate pe loc, de către echipajele medicale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, doar 10% dintre aceştia având nevoie de transport la spital.

Comentarii